Hacı adayları için son dakika: Hac ön kayıt işlemleri uzatıldı

Milyonlarca Müslüman’ın merakla beklediği hac ön kayıtları geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Dün sona ermesi beklenen ön kayıtlar için bir son dakika açıklaması yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 27 Eylül'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 12:57

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hacı adayları için önemli bir konu olan hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerine dair bir duyuru yayınladı. Dün sona ermesi gereken hac ön kayıt işlemlerine ilişkin bir değişiklik yapıldı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin uzatıldığını, 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden ön kayıtların gerçekleştirilebileceğini aktardı.

Öte yandan başvuru için 750 lira ön kayıt ücretinin anlaşmalı bankalara yatırılması zorunlu.

HAC ÖN KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Düzenlemeye göre engelli, hasta veya yaşlı olanlar; kayıt başvurularında, hacca daha önce hiç gitmemiş birini refakatçi olarak kaydettirebilecek.

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek.

Bu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveynlerinin kura katsayılarını etkilemeyecek.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT YAPILACAK

Akrabalık bağı olmayanlar, 7 kişiyi geçmemek kaydıyla, grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek.

Akrabalık bağı olan kişiler ise 7 kişilik sınırı aşsalar da tek kura numarası için belgeleriyle müracaatta bulunabilecek.

Hac başvuru sürecinde tüm işlemler ise yine e-Devlet üzerinden yapılacak.

Hilal Baldemir