Gelir İdaresi Başkanlığı, sahte 'vergi borcunuz var' e-postalarına karşı uyardı

Son dönemlerde dijital ortamlarda artan dolandırıcılık vakalarına bu kez sahte ‘vergi borcunuz var’ e-postaları eklendi. Vatandaşların e-postalarına gönderilen bu mailler ile kişisel bilgiler kart ve şifre bilgilerine erişiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşları bu tuzağa düşmemeleri konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 13:10

Dijital platformların kullanımı ve etkinliği artıkça bu alanlarda gerçekleştirilen yasadışı olaylar ve dolandırıcılık vakaları da artıyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaş ve mükellefleri uyardı.

Bakanlık resmi internet sitesinde bu konuya ilişkin açıklama yaparak uyarılarda bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bazı ulusal medya organlarında yer alan haberler ile Gelir İdaresi Başkanlığımıza yapılan başvuru ve şikayetlerden; vatandaşlarımızı ve mükelleflerimizi yanlış yönlendirme ve aldatmaya yönelik olarak Başkanlığımız adına sahte e-posta göndererek vergi borçlarının olduğu ve ödemeleri için Başkanlığımız Dijital Vergi Dairesinin internet sayfasını (https://dijital.gib.gov.tr) kopyalayarak oluşturdukları sahte bir siteye yönlendirmek suretiyle dolandırıcılık girişimlerinde bulundukları anlaşılmıştır.

Mükelleflerimizin bu tür sahte e-posta ve internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, işlemlerin ve ödemelerin Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Yapılan açıklamada söz konusu şekilde gönderilen sahte e-postalar ile mükelleflerin sahte internet adreslerine yönlendirildiği ve kredi kartı bilgileri, şahsi bilgileri vb. bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı aktarıldı.

Hilal Baldemir