Gazze’den yine haber alınamıyor!

Gazze’de devam eden bombardıman gece boyunca durmadı. Savaşın 31. gününde saldırılarına bir an olsun ara vermeyen İsrail gece boyunca Gazze’ye havadan 100’den fazla saldırı düzenledi. Bu saldırılarda Gazze’de birçok iletişim altyapısı yeniden zarar gördü ve bu nedenle bölgenin dünyayla iletişimi yeniden kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 11:26
https://www.yalovahayat.com/

İsrail’in Gazze’ye olan acımasız saldırıları 1 ayı aşkın süredir devam ediyor ve bilançonun boyutu her geçen saniye büyüyor. 7 Ekim’de başlayan saldırılarda bugüne kadar belirlemelere göre 9 binden fazla sivil hayatını kaybederken enkaz altında yüzlerce kişinin daha olduğu söyleniyor.

Bütün dünyadan yapılan ateşkes çağrılarını reddeden İsrail bölgeye gelen yardımlarında girişine izin vermiyor. İsrail ordusu gece boyunca Gazze’ye 100'den fazla hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun şekilde bombaladı ve hala bombalamaya devam ediyor.

Gazze’nin dünya ile iletişimi kesildi

İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'ni hedef almanın yanı sıra yerleşim alanlarını, yolları, mülteci kamplarını, camileri, şehrin liman bölgesini ve Gazze'nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.

Bombardıman sonucunda altyapıların hasar görmesi İsrail'in Gazze Şeridi'nde iletişim hatlarını kesmesi, bu nedenle de Gazze'deki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen çökmesiyle eş zamanlı gerçekleşti.

Saldırı nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinden dumanlar yükselirken, ambulanslar bombalanan alanlarda yolların kapalı olması nedeniyle giriş sağlayamıyor.

Netblocks açıklama yaptı

Filistin’e ait Telekomünikasyon Şirketi iletişimin kesilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail'in iletişim hatlarını tamamen kestiği, bu sebeple Gazze'de bulunan tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen çöktüğü ifade edildi.

Öte yandan dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi hakkında veri toplayan küresel internet takip firması olan Netblocks da Gazze Şeridi'nde iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu.

Firmanın sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "Canlı ağ verileri, Gazze Şeridi’ndeki bağlantıda yeni bir çökme olduğunu ve bölgede hizmet veren son operatör olan Paltel'in bundan büyük ölçüde etkilendiğini gösteriyor; bu, bölgede çatışmanın başlamasından bu yana yaşanan üçüncü telekomünikasyon kesintisi olacak." ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyada hızla yayılan İsrail boykot hareketi ise giderek büyümeye devam ediyor bu kapsamda İsrail markaları ve malları boykot edilirken İsrail'e destek veren ABD malları da her yerde duyuruluyor.

Hilal Baldemir