Gazze’deki trajedinin korkunç boyutu! Hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini aştı

İsrail ablukası altındaki Gazze’de acının boyutu giderek artmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'ye aralıksız saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bini aştığını belirterek, bu şiddetin artık sona ermesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 12:25

Gazze 7 Ekim’den bu yana İsrail ablukası ve saldırıları altında. Yaklaşık 5 aydır devam eden saldırılarda facianın boyutu bir kez daha korkunç bir seviyeye ulaştı. Gazze’de hayatını kaybeden sivillerin sayısı 30 bini aştı.

Gazze’deki insanlık dramına ilişkin Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) açıklama geldi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan Gazze’deki son durum ile ilgili bir paylaşım yaptı.

"Bu korkunç acı ve şiddet sona ermeli"

Ghebreyesus yaptığı paylaşımda, Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısının 30 bini aştığını, bunların çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu belirtti.

Gazze'de 30 bini aşkın Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 70 bini aşkın Filistinlinin de yaralandığını vurgulayan Ghebreyesus, "Bu korkunç şiddet ve acıların sona ermesi gerekiyor. Ateşkes." açıklamasında bulundu.

Hilal Baldemir