Filistin-İsrail savaşının etkisi pompaya yansıdı! Benzine zam geliyor!

Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaş brent petrol fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Son olarak geçtiğimiz hafta motorine 2 lira 23 kuruş zam gelmişti. Şimdi ise 21 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere benzine zam geliyor. Avrupa’da gaz krizi yaşanırken akaryakıtta da fiyat artışları yeni bir krizi getirebilir.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 10:45
https://www.yalovahayat.com/

Geçtiğimiz haftalarda benzine ve motorine peş peşe gelen indirimler sürücülerin cebini biraz olsun rahatlatmıştı fakat Orta Doğu’da şiddetini arttıran savaş hem gaz fiyatlarını hem de akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Avrupa’da ciddi bir gaz sorunu varken Türkiye’de petrol fiyatlarındaki artıştan etkileniyor.

İsrail ve Filistin arasındaki savaşın 14’üncü gününde gerilim artarken can kayıpları da artmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Gazze’de bulunan bir Rum Ortodoks Kilisesini vuran İsrail, kiliseye sığınan yüzlerce Gazzeli’nin ölümüne neden oldu.

Benzine zam yolda!

Orta Doğu’da yaşanan bu savaş tüm dünyadaki ekonomiyi de etkileyerek gaz ve akaryakıt sıkıntısına neden oluyor.

Geçtiğimiz haftalarda 83 dolara kadar düşen brent petrolün fiyatı savaşın 14’üncü gününde 91 dolar seviyesine tırmandı. Bu durum petrol tedariğine ve arzına yönelik yaşanabilecek sıkıntılarla birlikte bir zam haberini daha gündeme getirdi.

Orta Doğu’da yaşanan savaş hali zammın en büyük etkeni olarak gösterilirken geçtiğimiz hafta motorine 2 lira 23 kuruş zam gelmişti. Benzin için zam haberi ise çok geçmeden geldi.

21 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 48 kuruşluk zam bekleniyor.

İstanbul’da benzinin litresi ise ortalama 33,64 TL’ye satılıyor. Zam sonrası İstanbul’da benzinin litre fiyatı 35,12 TL olacak.

Hilal Baldemir