Filenin Sultanları yarı finalde altın madalya hayallerine veda etti! A Milli Kadın Voleybol Takımı Paris Olimpiyatlarında İtalya karşısında mağlup oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde rakibi Çin’i 3-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı. Bugün ise yarı finalde İtalya karşısında final hayali için parkeye çıkan Ay-yıldızlılar 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda altın madalya hedefine ulaşamadı. İtalya 3 setin tamamını alarak yarı finali galip tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 22:36

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarında voleybolda yarı final heyecanında tüm Türkiye tek yürek oldu. Bugün Brezilya - ABD ve Türkiye - İtalya finale yükselmek için büyük bir mücadele gösterdi. Avrupa Şampiyonası ve Milletler Ligi gibi oldukça önemli müsabakalarda şampiyonluk kazanan Türkiye, tarihinde ilk kez olimpiyatlarda yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye ve İtalya arasındaki yarı final mücadelesi adeta nefes kesti. İlk iki seti rakibimiz İtalya kazanırken üçüncü set kıran kırana bir mücadele gerçekleşti.

Fakat A Milli Kadın Voleybol Takımı, sahada verdiği kıyasıya mücadeleye rağmen rakibi İtalya karşısında 3-0 mağlup olarak 2024 Paris Yaz Olimpiyatlarında Altın madalya hayaline veda etti. 

MAÇIN SKOR TABLOSU

Takım

1

2

3

T

İtalya

25

25

25

3

Türkiye

22

19

22

0

Daniele Santrelli yönetimindeki Filenin Sultanları olimpiyatlarda oynadığı 4 maçta sadece İtalya karşısında kaybetti.

Hilal Baldemir