Fatma Zehra Aktaş, 50’nci sanat yılında son kişisel sergisini Yalova’da açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Fatma Zehra Aktaş'ın 50’nci sanat yılına özel hazırladığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisinin açılışı, Yalova Kent Müzesinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 00:18
https://www.yalovahayat.com/

Usta Sanatçı ve Eğitmen Fatma Zehra Aktaş'ın çini, tezhip ve minyatür türlerindeki 50 yıllık birikiminin ürünleri, Kent Müzesinde sanatseverlerle buluştu. Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişgin ile İl kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin’in katıldığı sergi açılışına Yalovalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

KARATEKİN, “KENDİSİNİ HAZİNEMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Serginin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Fatma Zehra Aktaş'ın Yalova için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, “Fatma Zehra hocamız Yalova için gerçekten önemli bir değer. Biz kendisini hazinemiz olarak görüyoruz. Bakanlığımıza kendisi ile ilgili dosyamızı teslim ettik, inşallah bakanlıktan da tescil edilecek. O zaman çok daha güzel bir armağan sunmuş olacağız. Kendisi çok sayıda öğrenci yetiştirmiş bir sanatçı. Şu an öğrenci yetiştirmeye devam ediyor. Kendisini tebrik ediyoruz. İyi ki varsınız değerli hocam.” dedi.

ESERLERİN HİKAYESİNİ ANLATTI

35 yıldır Yalova’da Geleneksel Türk Süsleme Sanatları eğitimi veren, gerek kişisel sergileriyle gerekse öğrencilerinin sergilerine yaptığı katkılılarla Yalova’nın kültür ve sanat yaşamına renk katan Fatma Zehra Aktaş, açılışın ardından Vali Yardımcısı Deniz Pişgin ve İl kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin’e eserlerinin öyküsünü anlattı.

AKTAŞ, “YALOVA’YA TÜRK SÜSLEME SANATLARINI İLK GETİREN KİŞİ BENİM”

Serginin 50 yıllık yolculuğu hakkında Yalova Hayat’a bilgi veren Sanatçı Aktaş, “Yalova’ya Türk Süsleme Sanatlarını ilk getiren kişi olduğumu göğsümü gere gere söyleyebilirim. Burada birçok öğrenci yetiştirdim. Birçok sergi açtım. Hem tek başıma sergi açtım hem öğrencilerle sergi açtım. Bu benim 50’nci yılımı kutlama sergim. Sergide yer alan ürünler 50 yıllık birikimim olan eserler. 1965 yılından bu yana yaptığım ürünleri sergiliyorum. İçlerinde Ankara’da yaptığım çalışmalarım var. Kağıt üzeri çini desenlerim var. Tezhip çalışmalarım var. En sonda ise minyatürler yer alıyor. Burada sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Bu Yalova’daki son kişisel sergim ama çalışmalarım devam edecek. Ders vermeye devam edeceğim. Aynı şekilde öğrencilerime sergilerinde destek olmaya devam edeceğim. Böyle kapsamlı bir sergiyi bir daha açmayı düşünmüyorum. Sağlığım elverdiği sürece çalışmaya ve ders vermeye devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Serap Polat