Eşini kayalıklardan iterek öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

Yalova’nın Altınova ilçesinde eşi Semiha Sözer'i (33) kayalıklardan iterek öldürdüğü iddiasıyla, olaydan 15 ay sonra gözaltına alınıp tutuklanan Erdal Sözer (41), hakkında iddianame tamamlandı. Savcılık, Sözer hakkında ‘Eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 10:00

Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiinde 24 Ocak 2023 tarihinde saat 19.00 sıralarında, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinden gezmek için oraya gelen Semiha Sözer, eşi Erdal Sözer ile gittiği kayalıklarda fotoğraf çekmeye çalıştığı sırada 20 metre yükseklikten düştü. 

İhbarla olay yerine çok sayıda AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Oldukça dik olan kayalıklardan inen ekipler, Sözer'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

Sözer'in cansız bedeni, 2 saatlik zorlu bir çalışma ile kayalıklardan yukarıya çıkarıldı. 

Olay tarihinden 1,5 yıl önce Erdal Sözer ile evlenip, Kocaeli Karamürsel’de yaşamaya başlayan Semiha Sözer'in cenazesi, otopsinin ardından anne ve babasının yaşadığı Bursa'nın Orhangazi ilçesinde toprağa verildi. Cenazede Erdal Sözer, taziyeleri kabul etti.

EŞİNDEN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Olayın ardından ifadesi alınmak üzere ekipler tarafından polis merkezine götürülen Erdal Sözer Jandarma'ya verdiği ilk ifadesinde, "Olay günü akşam yemeği yedikten sonra fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktık. Bir anda bir ses duydum.

Aşağıya baktığımda Semiha yerde yatıyordu. Eşimle çok mutluydum. Nasıl oldu bilmiyorum" şeklinde konuştu. Olayın kaza olduğunu söyleyen Erdal Sözer çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, Erdal Sözer'in çelişkili ifadeler verdiğini tespit etti. Bunun üzerine Jandarma Asayiş, Olay Yeri İnceleme, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele timlerinden oluşan özel bir ekip kuruldu. 

Ekip, olayın oluş şekline ilişkin Erdal Sözer'in çelişkili ifadeleri sonrası olay yerinde yeniden inceleme yaptı. Jandarma, Cumhuriyet savcılığının da onayıyla Erdal Sözer'i teknik ve fiziki takibe aldı. Şüpheli ifadeleri ve tavırlarıyla dikkat çeken Sözer, olaydan 3 ay sonra gözaltına alındı. Yeniden ifadesi alındıktan sonra Sözer'e ev hapis cezası verildi. Kısa süre sonra ise ev hapsi cezası kaldırıldı.

HEYET GAZİANTEP'TEN GELDİ

15 boyunca Sözer’i takibe alan ekipler, yeteri kadar bulguya ulaşamayınca son çare olarak Gaziantep’te 2020 yılında balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’in cinayetindeki bilirkişi heyetine başvurdu. Heyet Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan olay yerinde yaptığı detaylı incelemede olayın intihar ya da kaza sonucu olmadığını, maktulün itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine vardı.

Raporda ayrıca Semiha Sözer’in kafatasında ve elinde meydana gelen kırıkların oluş şekli itibarıyla arkadan hızlı bir şekilde itildiğinin değerlendirildiği, maktulün bulundukları 1 metrelik düz alandan ancak koşarak atlaması halinde cesedinin bulunduğu yere düşebileceği belirtildi. Raporda Semiha Sözer’in kıyafetlerinde herhangi bir sürüklenmeye bağlı bir ipucunun da bulunmadığının tespitine yer verildi.

Ekipler, Cumhuriyet savcısının talimatıyla Erdal Sözer'i 15 Mayıs 2024 günü bir kez daha gözaltına aldı. 

"KARAKOLDA VE SAVCILIKTA FARKLI İFADE VERDİ"

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yaşayan çiftin, olay günü Yalova-Kocaeli sınırında yer alan bir restorana kiralık araçla gittikleri, burada çay içtikleri, sonrasında da olayın yaşandığı kayalıklara geçtikleri bilgisine yer verildi. Şüphelinin, aynı gün alınan ifadelerinde çelişkiler bulunduğuna dikkat çekilen iddianamede, Erdal Sözer'in karakolda, eşinin başı döndüğü için kayalıklardan ayrılmak istediğini, savcılıkta yaptığı savunmada ise üşüdüğünü söyleyerek bölgeden ayrılmak istediğini söylediği belirtildi.

FARKLI YÖNELİM, MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜ

İddianamede dikkat çeken bir diğer bilgi ise, “Şüphelinin yapılan telefon dinlemelerinde, bir trans bireyle görüşüp, kendisini farklı bir isimle tanıtarak, "Güzelim ben Erol, Almanya’dan. Sana gelmiştim eskiden, bayağı oldu, gelmek istiyorum İzmit’teyim, özledim seni. Ben aktifim, sen pasifsin. Sen de benim için bir bayansın" şeklinde konuşarak, kendisine cinsel içerikli fotoğraflar gönderdiği” şeklinde belirtildi. 

 "EŞİNİ UÇURUM KENARINDAN İTEREK ÖLDÜRDÜĞÜ ANLAŞILMIŞTIR"

Tutuklu sanığın, incelenen cep telefonu ve bilgisayarında, olaydan bir gün önce bir haber sitesinde, Siirt'te 350 metre yükseklikteki kayalıklardan düşme konusunu içeren bir haberi okuduğu belirtilirken, sanığın düşme anına ilişkin verdiği ifade ile bilirkişinin yaptığı incelemenin uyuşmadığına da dikkat çekilen iddianamede "Soruşturma aşamasında sürekli çelişkili ifadeler verdiği, bu nedenle beyanına itibar edilmediği, şüphelinin maktulü olay günü, 6 derece soğuk hava ve akşam saatine yakın bir vakitte, olay yeri olan uçurumun kenarında, kendilerinden başka kimsenin olmadığı yerde 1 saat 40 dakika bekletmesinin izahtan uzak olması sebebiyle, maktulü öldürme kastının mevcut olduğu, şüphelinin olaydan bir gün önce de internet sitesinde yüksekten düşme ile ilgili haberler okumasının bu iddiayı güçlendirdiği, olay günü kiraladığı araç ile maktul eşini, olay yerine saat 16.25 sıralarında götürerek yaklaşık 1 saat 40 dakika bekledikten sonra, eşini uçurum kenarından aşağı iterek öldürdüğü, taraf ifadeleri, bilgi sahibi ifadeleri, bilirkişi raporu, otopsi raporu ve tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı. 

İddianamede suçu sabit görülen Erdal Sözer hakkında Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sözer’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı aktarıldı.

Hilal Baldemir