Esenköy Belediyesi lise öğrencilerini ücretsiz taşıyacak

Esenköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların açılması ile birlikte öğrencileri okullarına ücretsiz olarak taşıyacak

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 12:31

Esenköy Belediyesi, Yalova ve Çınarcık'ta eğitim gören öğrenciler için ücretsiz servis uygulamasını bu yıl da sürdürecek. Başkan Mehmet Temel’in talimatıyla hayata geçirilen bu uygulama, 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olacak. Öğrencilerin ücretsiz servis hizmetinden yararlanmak için Esenköy Belediyesi'ne kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, başvurular 2 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar Esenköy Belediyesi Beyaz Masa’da yapılabilecek. Ayrıca, kayıt işlemleri için 0226 243 60 21 numaralı telefon üzerinden de bilgi alınabilecek.

Uygulamanın eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla devam ettiğini belirten Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, “Göreve geldiğimde ilk hayata geçirdiğim projelerden biri bu oldu. Eğitimine destek olmak ve ailelere ekonomik kolaylık sağlamak için bu hizmeti sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Vatandaşlar, belediyenin bu uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Çocuklarımızın okula gidip gelmesi aile bütçemize ciddi bir yük oluşturuyordu. Esenköy Belediyesi’nin sunduğu bu hizmet sayesinde bu yükten kurtulduk ve çocuklarımızın eğitimi için daha rahat bir nefes alıyoruz” ifadelerini kullandılar.