Erhan Dede açıkladı; ‘’Mesleki ve teknik eğitim mezunlarına yeni teşvik’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile mesleki ve teknik eğitim mezunlarına yönelik yeni teşvikler devreye alınıyor. Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede tarafından yapılan açıklamaya göre, bu iş birliği kapsamında ilk etapta yedi farklı meslek alanı belirlenmiş ve bu alanlarda eğitim gören gençlerin iş hayatına girişleri kolaylaştırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 00:21

Gençlerin mesleki ve teknik okullardan eğitim aldıkları alanda iş hayatına girmesini kolaylaştırmak ve mesleki eğitimini aldıkları sektörlerde istihdam edilmeleri amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamasında,

7 Meslek alanı belirlendi

‘’Yapılan bu iş birliği sayesinde; ilk etapta yedi meslek alanı belirlenmiş ve bu alanlarda eşleştirme çalışması tamamlanmıştır. Bu alanlar; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ve Gemi Yapımı alanlarıdır.’’

Asgari ücretten %30 daha fazla cep harçlığı kazanacaklar

Kurumumuz ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında çalışma komisyonu kurulmuş olup komisyon tarafından mesleki ve teknik eğitim alan ve dallarının Türk Meslekler Sözlüğündeki meslekler ile eşleştirilmesine yönelik teknik çalışma yürütülmektedir. Belirlenen meslek alanlarına ilişkin eşleştirmeler kapsamında öğrencilerimiz; mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katıldıklarında asgari ücretten %30 daha fazla tutarda cep harçlığı kazanacaklar.

Hali hazırda İşbaşı Eğitim Programına katılımcıları için 653,93 TL olarak belirlenen günlük zaruri gider miktarı, meslek lisesi mezunlarının, mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katılım sağlamaları durumunda; 850,11 TL olarak uygulanacak. Katılımcıların aylık olarak 26 gün çalışma olması durumunda kendilerine 22.100,86 TL zaruri gider ödemesi yapılacak."

Murat Can Aytemur