Erdem Doğancı, Umut Güçlü'ye cevap verdi: "Zamanlama hatası yaptı"

CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı kısa bir süre önce yaptığı yazılı açıklama ile CHP'li belediyeleri eleştiren AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü'ye cevap verdi. Güçlü'nün yanlış bilgilendirdiğini bu nedenle de talihsiz açıklamalarda bulunduğunu vurgulayan Doğancı, "Zamanlama hatası yaptı" dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 11:51

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yaparak CHP'li belediye başkanlarını eleştiri bombardımanına tutmuştu. Bu açıklamalara CHP'li mevkidaşından cevap gecikmedi. Güçlü'ye ilçe ilçe cevap veren CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, "7 aydır suskunluğunu koruyan değerli mevkidaşım AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, geçtiğimiz günlerde kendisi için talihsiz bir açıklama yaptı. Biraz daha bekleyip dişini sıksaydı, bu kıymetli projelerimizin hayata geçişini hep birlikte takip edecektik. Yalova'yı biraz gezseydi Kent Lokantası, Halk Ekmek, hastaneye ücretsiz ulaşım ve Çiçek Kafe gibi hizmetlerimizi görmüş olacaktı. Ama kendisi bir zamanlama hatası yapıp erken davrandı” dedi.  

"Belediye başkanınız madem başarılıydı neden aday değiştirdiniz" Çiftlikköy Belediyesi hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Doğancı Güçlü'ye sorular yöneltmeyi de ihmal etmedi. AK Partili Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın başarılı bir yönetim sergilediğini iddia edip ardından aday değiştirmenin nedenini soran Doğancı, "Kendisi Çiftlikköy ile ilgili de bir dokundurma yapmış. Adama, 'Madem belediye başkanınız çok başarılıydı da neden değiştirdiniz' demezler mi. Neden onun yerine başka birisini aday yapmaya çalıştınız. Veya çok övündüğünüz o hizmetlerin faturasını neden biz ödüyoruz. Neden Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki al-sat'ları görmezden geliyorsunuz” şeklinde konuştu.  

"Altın Çınar Festivali'ni neden iptal ettiniz"

Çınarcık Belediye Başkanının göreve gelir gelmez AK Partili belediye başkanının iptal ettiği Altın Çınar Festivali'ni yeniden hayata geçirdiğini hatırlatan Doğancı, "Çınarcık dersek eğer, yıllardır turizmle övünen Çınarcık ilçemizde Altın Çınar Festivali’ni neden iptal ettiniz diye sormak isterim. Peki şimdi bizim belediye başkanımız bunu hayata geçirdiğinde, Çınarcık’ın adını uluslararası boyutta duyurduğumuzdan neden mutlu olmuyorsunuz” diye sordu.  

"Yıkmayız, yıkarsak da daha iyisini yaparız" Altınova'da pazar yerinin yıkılacağı iddialarına da cevap veren Doğancı, "Altınova ilçemizde neymiş pazar yerini yıkacakmışız. Biz bir yeri yıkmayız. Yıkarsak da yerine daha iyisini yapmak için yıkarız. Ne yazık ki sevgili mevkidaşıma yine yanlış bilgi verilmiş. Biz pazar yerini yıkmayacağız. Onu güçlendirip daha iyi ve faydalı bir hale getireceğiz. Peki siz önce sağlam deyip arkasından depereme dayanıksız diyerek yıktığınız belediye binasının hesabını verebilecekmisiniz” diye konuştu.