Engin Polat tahliye mi edildi? Engin Polat serbest bırakıldı mı? Engin Polat cezaevinden çıkacak mı?

Türkiye’de yakından takip edilen davalardan biri olan Dilan Polat ve Engin Polat davasında önceki gün beklenmedik bir gelişme olmuştu ve Dilan Polat, yurt dışı çıkış yasağı konarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Herkesi şoke eden kararın ardından gözler bu kez cezaevinde olan Engin Polat’a çevrildi. Herkes Engin Polat’ın da hapisten çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki, Engin Polat tahliye mi edildi? Engin Polat serbest bırakıldı mı? Engin Polat cezaevinden çıkacak mı? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 15:59

Kara para akladıkları ve gelirlerini olduğundan düşük göstererek vergi kaçırdıkları gerekçesiyle haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada herkesi şaşkına çeviren yeni gelişmeler yaşandı. Dilan Polat’ın ani tahliyesi henüz anlaşılamamışken bu kez gözler Engin Polat’a çevrildi. Peki, Engin Polat tahliye mi edildi? Engin Polat serbest bırakıldı mı? Engin Polat cezaevinden çıkacak mı? İşte detaylar…

Hakkında yurt dışı çıkış yasağı ile tutuksuz yargılama kararı verilen Dilan Polat, 19 Ağustos’ta saat 17.00 sıralarında cezaevinden tahliye olarak ailesine ve çocuklarına kavuşmuştu. Tahliyesinden birkaç saat sonra ablası Sıla Doğu’nun Polat ile Instagram’da fotoğraf paylaşması gündem olurken, Polat tahliyesinin hemen ertesi gününde cezaevine geri giderek eşi Engin Polat’ı gördü.

ENGİN POLAT TAHLİYE Mİ EDİLDİ? ENGİN POLAT SERBEST BIRAKILDI MI?

Dilan Polat’ın tahliyesinin ardından herkes eşi Engin Polat’ın da tahliye olacağını düşünürken henüz böyle bir konu gündeme gelmedi. Öte yandan Polat ailesinin avukatı, MASAK raporlarında Dilan Polat’ın suç unsuru taşıyan belgelerde imzası olmadığını belirtmesi üzerine yalnızca Dilan Polat’ın tutukluluğuna itiraz etmişti.

MASAK raporlarında şirket yetkilisi olan Engin Polat’ın bulunduğu ve belgelerde, resmi evraklarda onun imzasının olduğu bilgisi yer aldı.

Polat davasının ilk duruşması 4 Eylül’de görülecek ve Dilan Polat, Sıla Doğu, Can Doğu’da tutuklu olan sanıklar gibi mahkemede hakim karşısına çıkacak. Savcılık Dilan ve Engin Polat için 40 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Hilal Baldemir