Emeklinin bayram ikramiyesine giden yolda iki formül!

Geçtiğimiz hafta emekli maaşının zam farkının 6-7 Şubat tarihlerinde yatırılacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine bu kez emeklinin bayram ikramiyesi merak konusu oldu. Mevcut durumda 2 bin TL seviyesinde olan bayram ikramiyesi ile ilgili iki farklı formül üzerinde duruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 11:36

Emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde. Her yıl Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere iki kez verilen emekli ikramiyesinin bu yıl ne kadar artırılacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl 2 bin TL olarak verilen emekli ikramiyesinin artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte yüksek bir seviyeye çıkarılması bekleniyor.

Ramazan ayı yaklaşırken emeklinin bayram ikramiyesinin artırılması ile ilgili masada 2 farklı formül bulunuyor. İlk formül ikramiyelere yüzde 50 oranında zam yapılması yönünde. Bu formüle göre emekli ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılacak. Öte yandan bir diğer formül ise ikramiyelerin yüzde 150 zamla birlikte 5 bin liraya çıkarılması. Yapılacak çalışmaların ardından net kararın önümüzdeki süreçte açıklanması bekleniyor.

Öte yandan iki kez yapılan emekli maaşı Ocak ayı zam farkları 6-7 Şubat tarihlerinde ödenecek. Bakan Vedat Işıkhan açıklamasında ''Ocak 2024 itibarıyla %49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir