Emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son kabine toplantısında açıkladığına göre, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek. Fakat bu ikramiyeden bütün emekliler faydalanamayacak. Peki, emekli ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Hangi emekliler faydalanabilecek? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 11:26
https://www.yalovahayat.com/

Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak bir kereye mahsus verilecek olan 5 bin TL’lik emekli ikramiyesine ilişkin detaylar belli oldu. Emeklilerinin gözü kulağı bu haberdeydi fakat bir kereye mahsus verilecek bu ikramiyeden bütün emekliler faydalanamayacak. 5 bin TL’lik ikramiye çalışanlara verilmeyecek, dul ve yetim aylığı alanlara ise kısmi olarak ödenecek.

Emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesinin Kasım ayının ilk iki haftası içerisinde hesaplara yatırılacağını aktardı.

5 bin TL’lik ikramiye kimlere verilecek?

Son yapılan kabine toplantısının ardından emeklilere müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikramiyenin çalışan emeklilere verilmeyeceğini açıkladı.

Erdoğan konuşmasında, “Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dul ve yetim aylığı alanlar ne kadar ikramiye alacak?

Emekli ikramiyesi alacak olan dul ve yetim aylığı alanların ise bu ikramiyenin tamamından faydalanamayacağı açıklandı. Buna göre, dul olup çocuğu olmayanlar yüzde 75, dul olup çocuğu olanlar ise yüzde 50, yetim olan kişiler ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanabilecek.

Bu düzenlemeye göre çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2500 TL, yetim ödemesinin 1250 TL olacağı belirtiliyor.

Emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak?

Emeklilerin beklediği haber geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kereye mahsus olarak verilecek olan emekli ikramiyesinin Kasım ayının ilk iki haftası içerisinde hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Hilal Baldemir