Elon Musk yine keyifleri kaçıracak! X’in tasarımında büyük değişiklik

Uzun yıllardır Twitter olarak akıllara kazınan X platformunun tasarımda yeniden ciddi değişiklikler yapılması planlanıyor. Yapılan son güncelleme ile beğeni RT ve yorum kısımları ana sayfa akışından kaldırılabilecek. Kullanıcılar bir gönderiyi beğenmek için sola kaydırırken, yorum yapmak ve yeniden paylaşmak için ise sağa kaydıracak.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 13:15

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında ise 611 milyon kullanıcıyla 12'nci sırada yer alan X, sık sık uygulama içi değişikliklerin yapılmasıyla kullanıcılar tarafından eleştiriliyor.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk Ekim 2022’de sosyal medya şirketi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alarak ismini X olarak değiştirmişti.

İsim değişikliğinin ardından platformda birçok değişiklik yapan şirket bu güncellemelere yenilerini eklemeye hazırlanıyor.

X, gönderilerden etkileşim butonlarını kaldırarak içeriğin kullanıcıların akışlarında nasıl göründüğünü yeniden tasarlamayı hedefliyor.

Bu, repost (diğer adıyla retweet), beğenme ve yanıtlama düğmelerinin artık bir kullanıcının X zaman çizelgesindeki her bir gönderi altında görünmeyeceği anlamına geliyor. Bu güncelleme uygulamanın ilk ortaya çıkışından bu yana yapılacak en büyük değişiklik olarak gösterilebilir.

Butonların kaldırılmasıyla birlikte, her bir gönderideki repost, beğeni ve yanıt sayıları da kaldırılmış olacak.

BEĞENMEK İÇİN SOLA, YORUM İÇİN SAĞA KAYDIRILACAK

X, bir düğmeye veya butona dokunmak yerine kullanıcıların beğenmek veya yanıtlamak için bir gönderide ekranı sola veya sağa kaydırmasını amaçlıyor.

Zaman tünelinde yer alan gönderilerdeki tek görülebilir metrik, gönderinin sağ üst köşesinde yer alan görüntüleme sayısı olacak.

Yaklaşan X post tasarım değişikliği ilk olarak MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından keşfedildi.

X'in sahibi Elon Musk daha sonra değişikliklerin hayata geçeceğini doğruladı.

Şu ana kadar çoğu kullanıcının planlanan güncellemeye tepkisi olumsuz oldu. Platformun eski sürümü üzerinden yapılan değişiklikler sonrası kullanıcıların şikâyetleri artmıştı. Bu güncelleme ile şikâyetlerin daha fazla artması bekleniyor.

Musk, yeniden tasarımı gösteren bir videoya verilen yanıtta yapılan değişikliği eleştiren bir kullanıcıya "Beğenmek için sola, yanıtlamak için sağa kaydırmanız yeterli. Bu harika" dedi.

Hilal Baldemir