Dünya Sağlık Örgütü’nden yeni salgın uyarısı: Her şey olabilir

Covid-19 pandemisinin ardından dünya birçok yeni varyantla mücadele etmeye devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan Eris varyantı yeniden yoğun bakımlardaki doluluk oranını artırdı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 salgını sırasında yaşanan pek çok problemin hala devam ettiğini belirterek, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 10:44

Son dönemlerde salgın hastalıklarda yaşanan artışın ardından DSÖ’den açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, CNN'de katıldığı bir programda salgın dönemi ve sonrasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 "Sorun devam ediyor"

Covid-19 salgınında "zamanında ve şeffaf" bilgi paylaşımı ve küresel koordinasyonda yaşanan sorunların hala devam ettiğini ifade eden DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, dünyanın şu an yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını aktardı. 

"Her şey olabilir"

Ghebreyesus, aşı ve ilaç gibi salgın hastalıklarla mücadelede kullanılan araçların ve önemli bilgilerin paylaşılmasını ve duyurulmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşmasını" imzalamaya davet ederek, "Gördüğümüz kadarıyla, sistemimizde boşluklar var. Bir şey olursa, hazırlıklı olmadığımız için her şey olabilir. Ama biz buna anında müdahale edebilir ve böylece hasarı en aza indirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir