Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir, kaç yaşında? Ramazan Pişkin’i kim öldürdü? Ramazan Hoca neden öldürüldü?

Türkiye dün geceden bu yana Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen sosyal medyada tanınan bir isim olan Ramazan Pişkin’in ölümünü konuşuyor. Sosyal medya hesaplarından İslam dinine ilişkin yaptığı paylaşımlarla ilgili ve tarikatlara yaptığı eleştirilerle bilinen Ramazan Pişkin dün akşam saatlerinde İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan kahvehanesinde kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından 3 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Raman Pişkin’in öldürülmesine ilişkin soruşturma başlatıldı, cinayet zanlısı aranıyor. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran cinayetin ardından Ramazan Hoca hakkında merak edilenler araştırılıyor. Peki, Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir? Ramazan Pişkin kaç yaşında? Ramazan Hoca neden öldürüldü? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 12:37

Sosyal medyada Ramazan Hoca lakabıyla bilinen ve binlerce kişi tarafından takip edilen Ramazan Pişkin dün uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırının sebebi ve kim tarafından yapıldığı henüz belirlenemezken Ramazan Pişkin’in ölümü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 'Filozof Ramazan' olarak tanınan Ramazan Pişkin’in Fatih Kocamustafapaşa Caddesi'ndeki kendisine ait çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırıda 3 yerinden bıçaklanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayın medyada büyük yankı uyandırmasının ardından Ramazan Hoca kimdir sorusu sorulmaya başlandı. Peki, Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir? Ramazan Pişkin kaç yaşında? Ramazan Hoca neden öldürüldü? İşte merak edilen soruların cevabı…

Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir?

Diyarbakırlı olduğu bilinen 46 yaşındaki Ramazan Pişkin kendini İslam dinine adamış ve küçük yaşlardan beri İslam dinini araştırıp bu konuyla ilgili kitaplar okuyan biridir. Ramazan Pişkin, toplum içerisinde yaptığı açıklamalarda dolayı bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı. Kendisiyle ilgili söylenen bu sözleri umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Diyarbakır Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı.

Günün büyük bir kısmını Ulu Cami’de yerli ve yabancı turistlere İslam dinine ilişkin bilgiler vererek geçiren Pişkin, geçimini ise mezarlıklarda ağaç budayarak ve tespih ustalarına yardım ederek sağlıyordu. Pişkin, Diyarbakır’ın farklı yerlerinde kadın, erkek, genç, yaşlı herkese İslam’ı anlatarak vatandaşların sorularını Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle cevaplandırıyordu ve bu anları sosyal medyada paylaşılıyordu. Bazı vatandaşlar, Pişkin’i dinlemek için farklı illerden Diyarbakır’a kadar geliyordu.

Ramazan Pişkin daha önce verdiği bir röportajda, “Diyarbakır’da doğdum 5 yıldır camiye geliyorum. Karşı çıkmalar, alaylar, hakaretler oldu. Hak insanların nefsine acı geliyor, insanların tahammülü yok. Dünyaya herkes kendi penceresinde baktığı için de tahammül yok. Kimi hasretlikten, kimi ise ilah ve rabbinin menfaatinin çıkarının ve kibrinin kaybolmasından sakındığı için tehlikede gördüğü için tepki meydana geliyor. Efendimizi Mekke’den neden kovmuşlarsa bizi de buna benzer sebeplerden dışlıyorlar. Ben Kur’an ve sünnetten mesajları söylüyorum. Kur’an sadece namaz ve orucu söylemez, Kur’an’da ilim, bilim, edep, terbiye, ahlak, kadın, hayvan ve insan hakkı, dünya, ahiret gibi her konu hakkında ayet var gerek doğrudan gerek dolaylı yollarla. Biz de bu ilahi mesajları anlatmak istiyoruz, bu yüzden de mücadele ediyoruz. Ben bunları anlatıyorum, zorlarına gidiyor, ‘Bizi rahatsız etme’ diyorlar. İnsan kendini rahatsız etmezse, kendini yormazsa kendini düzeltemez. İnsan kendini rahatsız etmez ise para kazanamaz, para kazanmasan yemek yiyemez başkalarına muhtaç olurlar” ifadelerini kullanmıştı.

Ramazan Hoca neden öldürüldü?

Ramazan Pişkin’in ölümüyle sonuçlanan olay, dün saat 14.00 sıralarında İstanbul Fatih'teki Cerrahpaşa Mahallesi'nde Ramazan Pişkin'e ait çay ocağında meydana geldi. Diyarbakır Ulu Cami'de insanlara İslam dini hakkında verdiği bilgilerle ve çektiği videolarla tanınan Pişkin'in bıçaklandığını gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan Pişkin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pişkin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, olayın ardından soruşturma başlatarak kaçan saldırganın yakalanması için de çalışma başlattı.

Ramazan Pişkin’i kim öldürdü?

Daha önce sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda bazı tarikatlar tarafından tehditlere maruz kaldığını belirten Ramazan Pişkin’in ölümünün ardında kimin veya kimlerin olduğu büyük merak konusu oldu. Polis saldırganın yakalanması için çalışma başlattı, olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

İstanbul Valiliği’nden açıklama

Pişkin'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Ramazan Pişkin, 31 Ocak 2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir" denildi. Açıklamada ayrıca Pişkin'i öldüren şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Hilal Baldemir