Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan duyuru: 83 Eğitim Görevlisi alınacak

Son dönemlerde bünyesinde görevlendirmek üzere personel alımlarını sıklaştıran Diyanet İşleri Başkanlığı bir kez daha personel alımı yapacağını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında dini yüksek ihtisas/dini ihtisas merkezleri kademelerinde boş bulunan eğitim görevlisi kadrolarına yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapacak. İşte atama yapılacak kadrolar…

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 15:04

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dini yüksek ihtisas/dini ihtisas merkezlerine 75, Diyanet Akademisine ise 10 eğitim görevlisinin alımı yapılacak. Adaylar hem yazılı hem de sözlü sınava tabi tutulacak. Peki, başvuru şartları nedir? Hangi kadrolara atama yapılacak? Başvurular ne zaman başlıyor? İşte bu soruların cevabı…

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan duyuruda 85 eğitim görevlisinin alınacağı sınavın başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak.

2. Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak.

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

4. En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak.

5. İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak.

6. Dinler Tarihi ve Din Eğitimi alanlarından eğitim görevlisine başvuracaklar için Felsefe ve Din Bilimleri alanında (ilgili alan) doktora yapmış olmak.

7. Eğitim görevlisi unvanında müktesebi bulunmamak.

-633 sayılı Diyanet işleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 10/A maddesinde yer alan “Sözleşmeli personel olarak atananlar üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde pozisyonlarıyla aynı ünvanlı memur kadrolarına atanır. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.” Hükmüne tabi olanlar bu sınava başvuru yapamayacaktır.

- Adaylar sadece bir alan için başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Başvurular, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 05.06.2024- 19.06.2024 tarihleri arasında saat 16:30’a kadar DİBBYS programı üzerinden https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav adresi aracılığıyla yapılacaktır.

Başvuru işlemini tamamlayan adayların, sınava girebilmek için başvuru sonrası sınavın yazılı aşaması için 330 TL sınav ücreti ödemeleri gerekmektedir. Ödeme işlemi, sinavodeme.diyanet.gov.tr adresi üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile gerçekleştirilecek.

HANGİ KADROLARA ATAMA YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı, hem Taşra Teşkilatı hem de Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere, Eğitim Görevlisi, Eğitim Görevlisi (Dinler Tarihi), Eğitim Görevlisi (Din Eğitimi), Eğitim Görevlisi unvanlarına sahip kişileri, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri, Dini İhtisas Merkezleri, Dini Yüksek İhtisas / Dini İhtisas Merkezleri ve Diyanet Akademisi birimlerinde görevlendirmek üzere atayacaktır.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ

Hilal Baldemir