Dilan Polat ve Engin Polat tahliye oluyor! İşte avukatın verdiği tarih

Aylarca Türkiye’nin gündemini meşgul eden Dilan Polat davasında yeni bir gelişme yaşandı. Güzellik merkezi sahibi Dilan Polat yaşadığı lüks ve şatafatlı hayatıyla tüm gözleri üzerine çekmişti. İddialı açıklamalarından sonra MASAK’ın radarına giren Polat ailesi kısa süre içerisinde haklarındaki suçlamalar ışığında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Polat çiftinin avukatı katıldığı bir canlı yayında çiftin yakın zamanda cezaevinden çıkması gerektiğini açıkladı. Avukat, "Bizim 26 gün alacağımız çıkacak dava sonunda" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 11:35

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi zinciri sahibi Dilan Polat gösterişli hayatını sosyal medyada paylaşarak milyonlarca takipçi kazanmıştı ve günden güne lüks hayatını daha fazla paylaşmaya başlamıştı. 

Son olarak katıldığı bir canlı yayında günlük harcamasının 750 bin TL olduğunu açıklayan Polat Mali Suçlarla Mücadele Biriminin radarına girmişti. Polat ailesi hakkında yapılan soruşturma sonucunda haklarında suç örgütü kurma, vergi kaçırma, kara para aklama suçları başta olmak üzere birçok suçtan soruşturma başlatılan Dilan ve Engin Polat çifti beraberindeki 14 kişi ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Polat Ailesinin avukatından açıklama 

Dilan Polat’ın yakın çevresinden sık sık suçlu olmadığı ve kısa sürede serbest bırakılacağına ilişkin açıklamalar gelse de sosyal medyada konuya ilişkin yorum yapan avukatlar Polatların cezaevinden uzun süre çıkamayacağını söylüyor.

Çiftin avukatları Hüseyin Kaya, dün TV8 ekranlarında yayınlanan 'Aramızda Kalmasın' programının canlı yayınında stüdyo konuğu oldu.

“Bizim 26 gün alacağımız çıkacak"

Programda Polatların hayranlarını umutlandıran bir açıklamada bulunan Avukat Kaya, şu ifadeleri kullandı:

Dosya hazır. Yeni savcı bir haftada iddianameyi hazırlar. 2 günde müvekkilleri çıkarması lazım. Devletimiz ve yargımız için bu çok önemli. Geç kaldı bile. Bizim 26 gün alacağımız çıkacak dava sonunda. Dava açacağız.

Son olarak Dilan Polat'ın ilaçları bittiği için 29 Aralık Cuma Günü İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilmişti.

İlaçları değiştirilen Dilan Polat’ın yeniden cezaevine gönderildiği öğrenildi. 

Hilal Baldemir