Dilan Polat’ın sabıkası ortaya çıktı! Ertelenmiş cezası varmış!

Dilan Polat ve ablası Sıla Doğu’nun cezaevine girdikten sonra geçmiş sabıka kaydı da ortaya çıktı. Doğu ve Polat kardeşlerin geçmiş yıllara ait “diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma” suçundan ertelenmiş 1 yıl 8 aylık hapis cezaları olduğu ortaya çıkarken şu an devam eden davanın sonucuna göre alınacak cezaya geçmiş cezalarının da ekleneceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 13:00
https://www.yalovahayat.com/

Yaklaşık 1 aydır Türkiye’nin gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden Polat ailesi davasında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. 5 Kasım’dan bu yana Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dilan Polat ve Sıla Doğu’nun geçmiş yıllara ait ertelenmiş bir cezası olduğu ortaya çıktı.

Son olarak ikilinin cezaevi hayatlarıyla ilgili bazı detaylara ulaşılmıştı buna göre, Polat’ın ağrıları sebebiyle doktora üç kez muayene olduğu ve orta kulak iltihabı olduğu da öğrenildi.

Polat’ın koğuşta hiç kimseyle konuşmadığı ve tek kişilik hücrede kalmak için cezaevi yönetimine talepte bulunduğu öğrenildi. İsteği reddedilen Dilan Polat’ın bütün gün koğuşta pijamalarıyla dolaştığı, soruları yanıtlamadığı öğrenildi.

Dilan Polat’ın ablası Sıla Doğu’nun ise cezaevinde bulunan psikiyatri servisine başvurarak yeşil reçeteli ağır antidepresanlar istediği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Sıla Doğu’nun cezaevinde bulunan tutuklular ile kavga ettiği bilgisine de ulaşıldı. Havalandırma saatinde bir tutuklu, Sıla Doğu’ya “Sosyetik hırsızlar da burada” dedi.

Duruma öfkelenen Doğu, kadın tutuklunun üzerine yürüdü. İnfaz koruma memurları ise kavgayı zorlukla ayırdı.

Bu gelişmelerin ardından iki kardeş ile ilgili ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı. Ortaya çıkan bir iddia ise Dilan Polat ve ablası Sıla Doğu’nun sabıkalı olduğu.

Geçmişe ait bu dava süreci 2019 yılında CİMER’e yapılan bir ihbarla başlarken, Dilan Polat’ın Ataşehir’de faaliyet gösteren güzellik merkezinde usulsüz işlemler yapıldığı iddia edildi.

Sabah’tan Arzu Kaya'nın haberine göre, şikayet üzerine Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü güzellik merkezine denetime gitti.

Yetkileri olmayan işlemler yapılmış

Polat’ın merkezinde çalışanların müşterilere yetkileri olmadığı halde tıbbi müdahalede bulundukları, güzellik merkezinde yasal yetki olmadan sağlık hizmeti sunulmasına izin verildiği tespit edildi.

Bu işlemler için kullanılan cihazlar ve ilaçlar da tespit edilirken, alınan bilirkişi raporunda merkezin işletmecisi olan şüphelilerin yani Dilan Polat’ın suç işlediği tespit edildi.

Bu belirlemelerin sonucunda Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında “ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunma” ve “diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanı takınma” suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yalan ifadeler

Dava sürecinde hakim karşısına çıkan iki kardeşin aylık gelirlerinin 30 bin TL olduğunu belirttiği öğrenildi.

Ayrıca Dilan Polat savunmasında, işyerlerinde doktor çalıştırmadıklarını ancak güzellik alanında uzman kişiler çalıştırdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Botoks işlemi de dermapen işlemi de yapmıyorduk. Bir dönem dermapen uygulaması yasak değildi, sonra yasaklandı. Bu nedenle iş yerimde bu cihaz bulunuyordu. Yetki sınırlarımızı aşan işlem yapmadık, yaptırmadık.”

Raporlar ifadeleri çürüttü

Cumhuriyet savcısı esas hakkında sunduğu mütalaasında sanıkların ifadelerinin bilirkişi raporunda yer alan bilgilerle çürütüldüğünü tespit etti.

Raporda yer alan bilgilere göre hasta kayıtlarında cilt altına enjeksiyonla kas felci oluşturma olarak tanımlanan botoks, hastanın kanını alıp işlemden geçirip tekrar hastanın cilt altına uygulanması yöntemi olarak bilinen dermapen işlemi yaptıkları ve bu işlemler için ücret tahsil edildiği belirtildi.

Güzellik merkezinde yapılan incelemede dermapen cihazı ve kartuşlarının bulunduğunu da belirten savcılık, bu işlemlerin güzellik uzmanı tarafından yapılamayacak işlemler arasında olduğunun altını çizdi.

Sanıkların sağlık personeli olmadığı bu nedenle ruhsatsız bir şekilde sağlık hizmeti sunma suçundan beraatları, yetkili diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını kullanma suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Son olarak dava sonucunda 2021 yılının mart ayında çıkan kararda sanıkların diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takına suçundan 2’şer yıl hapislerine, ardından duruşmada takındıkları davranışları sebebiyle iyi hal indirimi uygulanarak cezaları 1 yıl 8 aya düşürüldü.

Cezalarına 1 yıl 8 ay eklenecek

Sanıkların 2021 yılında aldıkları cezaları 2 yıl süreyle ertelenirken, bu süre içerisinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde ertelenen hapis cezasının kısmen veya tamamen infaz kurumunda çektirileceği kendilerine ihtar edildi.

Mevcut durumda iki kardeş şu an cezaevinde bulundukları suçlardan herhangi bir ceza alırsa ertelenen 1 yıl 8 aylık cezaları da bu cezaya eklenecek.