Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu tahliye oldu! Savcı Dilan Polat’ın da tahliyesini istedi

Türkiye’nin konuştuğu Dilan Polat davasında dün gece şaşırtan bir gelişme yaşandı. 5 Kasım’dan bu yana Polat ailesi ile birlikte tutuklu bulunan Dilan Polat’ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu karara tepkiler devam ederken alınan bir son dakika haberine göre savcının Dilan Polat için de tahliye istediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 11:55

Geçtiğimiz kasım ayında tutuklanan fenomen Dilan Polat’ın beraberindeki kız kardeşi Sıla Doğu ve erkek kardeşi Can Doğu dün gece tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Polatlar davasında yargılanan sanıkların aylık tutukluluk değerlendirmeleri tamamlandı. 4. Sulh Ceza Hakimliği Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat’ın tutukluluğuna devam kararı verdi.

SILA VE CAN DOĞU'YA TEPKİ ÇEKEN TAHLİYE KARARI

Aralarında Dilan Polat’ın kardeşleri Sıla ve Can Doğu’nun da bulunduğu sanıkların ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

Başka davadan tutukluluğu olmayan sanıklar, cezaevinden tahliye edilecek.

DİLAN POLAT İÇİN TAHLİYE TALEBİ

Dilan ve Engin Polat çiftinin "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından Sıla Doğu ve Can Doğu'nun da arasında olduğu 11 şüpheli tahliye edildi. Savcı Dilan Polat'ın da tahliye edilmesini istedi. Ancak Sulh Ceza Hâkimliği, beklenen raporların henüz hazırlanmadığını belirterek savcının tahliye talebini reddetti.

Hilal Baldemir