Dilan Polat davasında şaşırtan gelişme! Hakim dayanamayıp davadan çekildi

Tüm Türkiye’nin aylardır konuştuğu ve tüm gelişmeleri yakından takip ettiği Dilan Polat davasında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı davalardan birine bakan hâkim, davadan çekilme kararı aldı. Hakim, yazdığı dilekçede gerekçe olarak Dilan Polat'ın avukatının, kendisiyle özel olarak görüşmek için baskı yaptığını öne sürdü. Konu medyada büyük yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 10:57

Türkiye’nin yakından tanıdığı ve lüks, gösterişli hayatına şahit olduğu Dilan Polat "Suç gelirlerinin aklanması" başta olmak üzere birçok suçtan tutuklu bulunuyor. Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davalardan biri olan azmettiricilik davasında önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin yakından takip ettiği davaya bakan hâkim, davadan çekilme kararı aldı.

Dilan ve Engin Polat'ın azmettiricilik suçlamasıyla yargılandığı ve duruşması geçtiğimiz günlerde görülen silahlı saldırı davasında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Kanal D'den İhsan Yalçın'ın haberine göre Polat çiftinin azmettiricilik suçlamasıyla yargılandığı davada Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi, davadan çekilme kararı aldı.

DİLAN POLAT'IN AVUKATI BASKI YAPMIŞ

Hâkim, davadan çekilme kararının nedenini ise bir dilekçeyle bildirmiş. Söz konusu Hâkim, dilekçesinde Dilan Polat'ın avukatı Av. Hüseyin Kaya'nın kendisiyle özel olarak görüşmek için birçok kez baskı yaptığını öne sürdü. Hâkim, ayrıca duruşma sırasında ve sonrasında yaşanan olayları ve avukat Kaya’nın taleplerini reddettiğini, fakat Kaya'nın ısrarcı tavırlarını devam ettirdiğini ifade etti.

HAKİMİN DİLEKÇESİ ORTAYA ÇIKTI

Hâkim, çekilme talebini içeren dilekçede, "Mahkememize ait yukarıda esas sayısı yazılı dosyanın tensibi yapılıp ara karar kurulduktan sonra 03.06.2024 tarihinde saat 11.00 sıralarında duruşma salonu ile kalem arasında koridorda sanık Dilan Polat müdafi Av. Hüseyin Kaya'nın mahkeme hâkimini mübaşir huzurunda sözlü olarak tehdit ettiği ve zorla hâkimin odasına girdiği anlaşılmıştır. Mahkeme hakimi bu durumu zapta geçirip şikayetçi olmuş ve Adalet Bakanlığı'nın 03.06.2024 tarih ve ... sayılı oluruyla Av. Hüseyin Kaya hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. Ayrıca duruşma hâkimi, Av. Hüseyin Kaya'nın kendisiyle görüşmek için odasında baskı yapmaya çalıştığını, bu görüşmenin odada yapılmadığını, tüm bu olayların ardından kendisine karşı görev yapma inancının zedelendiğini ve bu nedenle çekilme talebinde bulunduğunu belirtmiştir. Hâkimin beyanları doğrultusunda duruşma hâkimi davadan çekilmiştir." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Adalet Bakanlığı’nın devreye girmesi beklenirken Polat ailesinin avukatı Hüseyin Kaya ile ilgili bakanlığın ne karar vereceği ise merak konusu oldu.

Hilal Baldemir