Dilan - Engin Polat davasında şok gelişme: Davaları ağır cezaya taşındı!

Kasım ayından bu yana tutuklu bulunan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın tutuklandığı soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame geçen hafta ilgili mahkemeye gönderilmişti. İddianameyi değerlendiren asliye ceza mahkemesi, davanın ağır ceza mahkemesinde açılması gerektiğini bildirerek iddianameyi iade etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:27

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından geçtiğimiz yıl kasım ayında tutuklanan ünlü fenomen Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın davası sürüyor. Son olarak davaya ilişkin hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Davaya dair sık sık yeni gelişmeler ve yeni iddialar ortaya çıkarken geçtiğimiz günlerde yeni bir gelişme daha gündeme geldi.

Soruşturma kapsamına alınan Polat ailesine ait 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve benzeri tüm mal varlığının müsadere edilip mülkiyetin kamuya geçirilmesi talep edildi.

Şimdi ise Polat çiftinin üzerlerine atılı suçların kapsamı dolayısıyla ağır cezada yargılanması istendi.

DOSYA ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA İADE EDİLDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan 75 sayfalık iddianameyi değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta iddianameyi teslim alan Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, değerlendirmesini tamamladı ve davanın ağır ceza mahkemesine açılması gerektiğini bildirerek dosyayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına iade etti.

3 AYRI SUÇTAN YARGILAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç örgütü kurma ve üye olma" suçlarından iddianame düzenledi.