Davutoğlu’ndan seçim dengelerini değiştirecek sözler: AK Parti'nin adayına destek veririz

Yerel seçimlere 4 aydan az bir süre kala parti liderleri seçime ilişkin değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bazı bölgelerde AK Parti'nin adayına destek verebileceklerini dile getirdi. Davutoğlu açıklamasında, ''Bazı yerlerde o kadar iyi aday çıkarırlar ki iktidarın adayına destek veririz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 11:18

Yerel seçim heyecanı bütün Türkiye’de hissedilmeye başlarken 1 Ocak 2024 itibariyle seçim propagandaları resmen başlayacak. Aralık ayının son haftasına girilmişken vatandaşlar partilerin adaylarını açıklamasını dört gözle beklerken Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu beklenmedik bir açıklamada bulundu.

“İktidar adayına destek verebiliriz”

T24'ten Murat Sabuncu'ya verdiği röportajda yaptığı açıklamalarla Cumhur İttifakı ile iş birliğine açık kapı bırakan Ahmet Davutoğlu, "Bazı yerlerde bizim adayımıza MHP ya da AK Parti destek vermek isterse niye veriyorsunuz demeyiz veya bazı yerlerde o kadar iyi aday çıkarırlar ki iktidarın adayına destek veririz" dedi.

Kılıçdaroğlu yorumu çok konuşulacak

2023 genel seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren ve ittifak kuran Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzaladıkları gizli protokole ilişkin de açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bizden habersiz olarak milliyetçiliğin en dışlayıcı ve otoriter temsilcileri ile gizli bir protokol imzalaması benim için bu tarihi toplumsal barış çabasının liderler düzeyinde dahi yeterince içselleştirilmediğini ortaya koyan büyük bir düş kırıklığı oluşturdu" şeklinde konuştu.

Bazı şehirlerde AK Parti adayına destek verebileceklerini açıklayan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmişte yakın olan ve birlikte çalışan arkadaşlarından biri olarak biliniyor. Davutoğlu geçmişte dışişleri bakanı, başbakan ve AK Parti genel başkanı olarak kritik görevlerde bulunmuştu.

Hilal Baldemir