Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filistin için Ürdün Kralı Kralı 2.Abdullah ile görüştü: Teyakkuzda olun!

Türkiye'de de sivil halkın can güvenliği e sivil kayıpların yaşanmaması adına diplomasi trafiği son sürat devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Filistin için Ürdün Kralı ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 00:18
https://www.yalovahayat.com/

7 Ekim günü Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı operasyonla tüm dünya ayağa kalktı. 7 Ekim'de başlayan gerilmde ipler iyice gerildi ve Orta Doğu'da sular durulmuyor. Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara karşılık vermeye başlayan İsrail Gazze'yi durmadan vurmaya başladı.  İsrail'in Filistin'e karşı şiddetli saldırlar sonucunda sivil halktan yüzlerce ölü var. Hamas'ın İsrail'e düzenlediği kara sızma harekatı sonrasında  İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik füze saldırıları artarak devam ediyor.

Erdoğan'dan Telefon Görüşmesi

Türkiye'de de sivil halkın can güvenliği e sivil kayıpların yaşanmaması adına diplomasi trafiği son sürat devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu diplomasi trafiği doğrultusunda Gazze'deki sivil halk için Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü.Çatışmalar sonrasında Gazze'de  ortaya çıkan insani sorunların çözümün sağlanması için bölgedeki halk için  atılması gereken adımlar ele alındı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı ile yaptığı görüşmede, çatışmaların bölgeye yayılmasına karşı  teyakkuzda olunması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin, çatışmaların sonlanması ve artan gerilimin bir an önce sonlması adına arabuluculuk dahil, her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.