Cumhurbaşkanı Erdoğan: Günde 5-6 saat uyuyorum

108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kaymakamlara çalışma temposunu anlattı, aynı çalışma aşkını onlardan da beklediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 16:05
https://www.yalovahayat.com/

108. Dönem Kaymakam Adaylarının 39 ay süren uzun adaylık sürecinde çalışmaların karşılık bulduğu mutlu sona gelindi.

Adaylık süreçlerini başarıyla tamamlayan kaymakamlar için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tören düzenlendi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni atanacak kaymakamlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında kaymakamlara tavsiyelerde bulundu. Erdoğan, "Hepimiz aziz milletimizin birer hizmetkarıyız. Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik." şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca kendi yoğun çalışma temposunu da aktardı günde 5-6 saat uyuduğunu belirterek "Aynı tempoyu sizlerden de bekliyorum." dedi.

Çalışma temposunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Kaymakamın mesaisi olmaz, gecesi olmaz. Tatili, hafta sonu olmaz. Sabah 9 gibi akşam 5-6 civarı kapısını çekip çıkan kişiden de yönetici hiç olmaz.

Ülke idari amirliği mesai saatleri arasında yapılacak bir meslek değildir. Bizi temsilen görev yaptığınız ilçelerimizde günün 24 saati, yılın 365 günü çalışacak, koşturacak bir tempo ve motivasyonla işinize sarılmanızı bekliyorum. Ben Cumhurbaşkanı olarak böyle çalışıyorum. Uykum 5-6 saat. Eve gidişlerim bazen 12 bazen 1. Aksi taktirde olmaz. O yüzden sizlerden de bunu bekliyorum. Başka türlü ne milletle güçlü bir ilişki kurabilirsiniz ne de geride bir miras bırakabilirsiniz.

Hilal Baldemir