Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Bosna Hersek'le kimlikle giriş yakında başlayacak!

Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Becirovic ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmayı yakın zamanda imzalayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 16:51

Bir süredir gündemde olan Türkiye ile Bosna-Hersek arasında kimlikle seyahat konusunda uzlaşmaya varıldı yakın zamanda Türkiye’den Bosna-Hersek’e kimlik ile seyahat edilebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Denis Becirov ile bir araya geldi. Toplantının ardından iki başkan ortak açıklama için kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine kimlikle seyahat müjdesi ile başladı. Erdoğan yakın zamanda Türkiye’den Bosna-Hersek’e kimlikle seyahat etmeyi mümkün kılan anlaşmanın imzalannacağını duyurdu.

KİMLİKLE SEYAHAT ANLAŞMASI YAKIN ZAMANDA İMZALANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bu yılın ilk 7 ayında Bosna her şeyi ziyaret eden turistler arasında Türk vatandaşlarının komşu ülkeleri de geride bırakarak ilk sırada yer alması sevindiricidir. Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmayı yakın zamanda imzalayarak halklarımız arasındaki beşeri münasebetleri daha da geliştir.

ASKERİ VE SAVUNMA SANAYİİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Askeri ve güvenlik alanlarındaki iş birliği de gündemimizde yer aldı. Özellikle savunma sanayine yönelik iş birliğimizi. nasıl geliştireceğimizi ne denli geliştireceğimizi değerli kardeşimle ele aldık. Altmış yıldır FETÖ'yle ortak mücadele bağlamındaki beklentilerimiz üzerinde durdum. Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda mayıs ayında alınan kararla on bir Temmuz bin dokuz yüz doksan beş, Srebrenitsa soykırımını düşün. ve anma uluslararası günü ilan ettik. Türkiye alınan kararı eş sunucu olarak destekledi. Bu temelde biz de on bir Temmuz'u Srebrenitsa soykırımını. Düşünme ve anma günü olarak ilan ettik. Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in unutulan soykırım tekrarlanır sözünden ilhamla. soykırımın gelecek nesillere anlatılmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz.

"BOSNA HERSEK'TEKİ KATLİAMIN BİR BENZERİNİ GAZZE'DE YAŞIYORUZ"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında Srebrenitsa'da yaşanan katliamın bir benzerinin bugün neredeyse 1 yıldır Gazze'de yaşandığını söyledi.

Erdoğan, "90'lı yıllarda Bosna Hersek'te gerçekleştirilen katliamın bir benzerini bugün Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşıyoruz. Srebrenitsa soykırımının failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse Gazze'de yaşananların failleri de hesap verecektir." dedi.