Çiftlikköy AK Parti Belediye Başkan aday adayı Ali Faik Aydın konuştu; “Adaya destek veririm ama…”

Çiftlikköy AK Parti Belediye Başkan aday adayı Ali Faik Aydın, Cumhurbaşkanı tarafından adı açıklanan Recep Hacı’ya seçim çalışmalarında destek vermesi için gereken şartları sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 16:32
https://www.yalovahayat.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Recep Hacı olarak açıklanmıştı. Bu süreçten beri sessizliğini koruyan AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı Ali Faik Aydın sessizliğini bozdu. Bu süreçte merak edilen konulardan birisi olan Hacı’ya destek verecek mi sorusuna da çok da net olmayan şartlı bir cevap çıktı. Düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydın, “Ben bugüne kadar partime ve adayıma hiç ihanet etmedim. Oyumu partime ve partimin adayına elbette ki vereceğim. Ama seçim koordinasyon merkezi oluşturuldu. Liyakatli ehliyetli kadroların oluşması, Çiftlikköy’ün 6 mahallesini temsil eden meclis üyelerinin oluşması, projelerin Çiftlikköy’e cevap vermesi durumunda mevcut adaya sahada da çıkar yanında yürür ve destek veririm.” dedi.  

“Keşke şeffaf olunsaydı”

Aday belirleme sürecine de adeta sitem kokan sözlerle değinen Ali Faik Aydın, “Ben siyaseti açık ve şeffaf yaptım. Ama Çiftlikköy’de adayın belirlenmesi sürecinde herkes bilir ki İl Başkanı ve Milletvekilleri arasında bir uzlaşma ya da görüş birliği oluşmadan aday netleşmez. Ben bu anlamda daha şeffaf olunabilirdi diye düşünüyorum. En azından bu süreçte de bize gerekli bilgiler verilmeliydi.” şeklinde konuştu.  

“Kimse için Ankara’ya dosya göndermedim” Aday belirleme sürecinde bazı kişiler tarafından Ankara’ya bir takım dosyaların iletildiği yönünde söylentiler de ilçede dolaşıp durdu. Bu konuda oldukça net konuşan Aydın, “Aday adaylık sürecinde bir sürü aslı astarı olmayan dedikodu dolanıp durdu. Ankara’ya bir takım dosyaların gönderildiği söylendi. Burada net bir şekilde söylüyorum ki ben hiçbir aday ya da aday adayı için Ankara’ya her hangi bir dosya göndermedim.” diye konuştu.