CHP Yalova Milletvekili Becan, AK Parti’ye sordu; Millet Bahçesi’nin akıbeti ne olacak

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, yapımına uzunca bir süre önce başlanan ancak tasarruf tedbirlerine de takıldığı için yarım kalan Millet Bahçesi’nin akıbetinin ne olacağını sordu. Becan, “Halkın parası ile yapılan bu yatırım hakkında halka hesap verin” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 15:58

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, AK Parti’yi Millet Bahçesi üzerinden eleştirdi. Yapımına başlanan ancak aradan geçen onca zamana karşın bir türlü bitirilemeyen Millet Bahçesi’nde şu anda herhangi bir çalışma da yok. Bu noktada konuşan Becan, milletin parası ile yapılmaya başlanan bu yatırımın akıbetinin ne olacağının halka anlatılması gerektiğini ifade etti. Millet Bahçesi’nin Yalova’nın öncelikleri arasında yer almadığını defalarca söylediğini de dile getiren Becan, “Millet Bahçesi ile ilgili daha öncesinde de Yalova için öncelikli bir yatırım olmadığı yönünde fikirlerimizi dile getirdik. Betonlaşmış, Ankara, İstanbul ya da İzmir gibi büyük şehirlerde belki bir değil daha fazla sayıda Millet Bahçesi halkın nefes alabileceği alanların oluşturulması anlamında büyük bir ihtiyaç. Ancak Yalova gibi yüzde 60’ı ormanlarla kaplı bir ilde Millet Bahçesi’ne neden ihtiyaç duyulduğu konusunda kafamda ciddi soru işaretleri var. Araba ile 10 dakika gibi bir sürede ulaşabileceğiniz Termal, 30-40 dakikada gidebileceğiniz Delmece Yaylası gibi mekanlar var. Millet Bahçesi’nin kralı Termal’de var zaten. Burası şifalı suları, şelalesi, bitki örtüsü ile doğa harikası bir yer. Millet Bahçesi olarak yapılan nokta başka türlü değerlendirilebilseydi çok daha iyiydi. Ama karar verenler kulaklarını tüm bilgilere kapatıp burasını Millet Bahçesi yapmaya başladılar. Zaten ekonomik sıkıntılarla boğuşan bir ülkedeyiz. Üzerine bir de tasarruf tedbirleri devreye girdi.

Millet Bahçesi de tasarruf tedbirlerine takıldı ve yarım kaldı. Burasının akıbeti ne olacak bu konuyu da burası hakkında karar veren yetkililere sormak lazım. Orada bizlerin vergileri ile oluşturulan kaynak yatıyor. Yani hepimizin orada emeği, hakkı ve parası var. Devlete de bir ev gibi bakmak lazım. Devleti ev geçindirir gibi düşünmek ve öncelik sıralaması yapılması gerekli. Yalova’da önceliğimiz bir Millet Bahçesi’nin yapılması mıydı? Keşke bu ilin tüm ihtiyaçları karşılanmış olsa da tek ihtiyacımız Millet Bahçesi kalsa. Bitirilmiş olsaydı yine bir şey demeyeceğim ama maalesef bitirilemedi de. Yarım kalmış, ne olduğu belli olmayan, tarımsal araştırmalarda kullanılan o arazi şimdi yarısı betonlarla kaplı bir şekilde yarım kalmış bir yatırım şeklinde orada duruyor. Bu konuda AK Parti Yalova yöneticileri de suskunluğunu koruyor. Burası ile ilgili halkı tatmin edecek, orasının akıbetinin halka anlatılacağı bir açıklama yapılmalı. Burası böyle yarım kalmış şekilde bekleyecek mi. Yapacaksanız yapın bitirin. Tamamlayamayacaksanız da burasını atıl şekilde bekletmeyip başka şekilde değerlendirmenin yollarını arayın” dedi.