CHP Yalova Kurultay delegeleri kim oldu? CHP Yalova örgütü kimi destekliyor? Vefa Salman CHP Parti Meclisine'mi girecek? CHP Yalova Kurultay Delegeleri Özgür Özel'i mi destekliyor?

1 Ekim Pazar günü Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 12.Olağan Kongresi’nde tek liste ile gidilen İl Başkanlığı seçiminde Erdem Doğancı Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı seçildi. Erdem Doğancı il başkanı oldu ama belirlediği kurultay delegeleriyle ilçe yönetimlerden büyük bir tepkiyle karşılaştı. 3 ilçe başkanını kurultay delegesi yazmadığı gibi Eski Belediye Başkanı Vefa Salman'a listesinde yer vermedi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 00:21
https://www.yalovahayat.com/

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de kazan kaynamaya başladı. 

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim hareketinin başında olduğu iddia edilirken. CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlığını açıklaması ve geçtiğimiz hafta yapılan İzmir, Konya kongrelerinde çıkan arbede sonrasında parti içinde sular bir türlü durulmuyor.

1 Ekim Pazar günü Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 12.Olağan Kongresi’nde tek liste ile gidilen İl Başkanlığı seçiminde Erdem Doğancı Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı seçildi. Erdem Doğancı il başkanı oldu ama gelir gelmez parti içinde ve ilçe yönetimlerden büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Merakla beklenen CHP Yalova Kurultay delegeleri belli oldu: İl Başkanı Erdem Doğancı, Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, Çınarcık İlçe Başkanı Hasibe Birgin, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, ve Erdem Doğancı'nın en büyük destekçisi olan Savaş Kaşıkçı ve Mehmet Gürel oldu.

Erdem Doğancı; Vefa Salman yerine Mehmet Gürel'i tercih etti...

Vefa Salman, CHP'ye  yıllarca emek vermiş, CHP il yönetimi kadrolarının her kademesinde çalışmış, Yakup Koçal'a karşı Ak Parti'den belediyeyi alıp Beleyediyeye iki dönem üst üste CHP bayrağını başarılı bir şekilde dikmişti.  Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için zehir zemberek açıklamalarda bulunan Belediye başkanlığı görevinden istifa edip Milletvekilli aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Vefa Salman Özgür Özel'e açık destek vermişti.  Ancak Vefa Salman Erdem Doğancı'nın listesinde kendine yer bulamazken, 2 kere üst üste belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen ve en sonunda ikinci sıra milletvekilli adayı olan ancak onda da yüzü gülmeyen Mehmet Gürel'e dava arkadaşı Erdem Doğancı tarafından kurultay delegeliği hediye edildi. 

Vefa Salman Dik ve Kararlı....

Vefa Salman, sosyal medya hesaplarından Özgür Özel ile beraber fotoğrafını paylaşmıştı. Vefa Salman Özgür Özel için şu sözleri kullanmştı: Uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle, Ben yarına bakarım, yanımdakilerle... Cemal Süreya Partimiz ve ülkemiz adına çıktığın bu çok önemli yolda yarına umutla bakmak için üstün başarılar. Allah utandırmasın, yar ve yardımcı olsun Sayın Özgür ÖZEL.  Vefa Salman bu tavrıyla parti içinde onurlu ve dik duruşuyla takdir toplamıştı. 

Vefa Salman Parti Meclisine Aday mı?

Vefa Salman, bu son yaşananlardan sonra ekibini kurarak gözünü CHP Genel Merkezi'ne dikti. Vefa Salman'ın değişimden yana olduğu ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel'in listesinden Parti Meclisine girmesi bekleniyor. Vefa Salman'ın önümüzdeki günlerde ekibiyle beraber Türkiye turuna çıkacağı söylentiler arasında. Vefa Salman'ın Özgür Özel'in genel başkan olması durumunda CHP Genel Merkezi'nde önemli görev alması bekleniyor.