Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla yaşanan sorunlara dikkat çeken CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, devletin nitelikli eğitim amacına aykırı bu alandaki idari, teknik görev ve yükümlülüklerini yerine getirmemesini eleştirdi. Eğitimde sorunların biri bitmeden diğerinin başladığını dile getiren Becan, “Nitelikli bir eğitim hizmetinin sağlanmasında öğretmenlerin emeğinin yanı sıra idari, teknik ve yardımcı personelin katkısı son derece önemli ve eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Oysaki, bugün Bakanlık kadrolu temizlik görevlisi vermediği için okullarımız pis ve bakımsız. Bazı okullar velilerden para toplayarak temizlik hizmeti alıyor, toplayamayanlar da ise aileler ve öğretmenler temizliyor. Bu iktidarın eğitime verdiği önemin en somut ve acı örneklerinden biri.” dedi.
Akıl Vereceğine, Bütçe VersinDevlet okullarının temizlik sorunlarının yanında güvenlik ihtiyacının da başka bir diğer sorun olduğunu ifade eden Becan, şöyle devam etti:
“Bakan, ailelere akıl vereceğine, okullara bütçe versin ki okulların temizlik ve güvenlik kadroları açılarak biran önce bu sorunları çözsün. Çocuklarımızın ve onların öğretmenlerinin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarından daha önemli ne olabilir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nde bu sorunları dile getirerek iktidarı denetleyici görevimizi yerine getirerek uyarmıştık. Gerçekleri duymak istemedikleri için bu sorunlar devam ediyor.” dedi.
Çağdaş Eğitim Sağlanmıyor
Her yeni gelen Milli Eğitim Bakanının kendine göre yeni kurallar getirdiğini ve eğitimi sermaye ile tarikat yapılarının kıskacına bırakmaları sonucunda gelecek kuşakların objektif, bilimsel ve çoğulcu eğitim hakkının ellerinden alındığını söyleyen Becan, şöyle devam etti:
“Eğitimde sorunlar öyle fazla ki biri bitmeden yenisi ekleniyor. Atanamayan öğretmenler, kaldırılmayan mülakatlar, öğretmenlere şiddet, ücretli öğretmen sömürüsü, ders kitapları dahi hazır olmayan eğitim öğretim yılları, okullardaki teknik yetersizlikler ve üniversitelerde okuyan öğrencilerin ekonomik nedenlerle yurt ve eğitim masraflarını karşılayamadıkları için kazandığı üniversiteyi bile bırakmak zorunda kalmaları gibi birçok sorun çağdaş eğitimle bağdaşmıyor” dedi.