CHP’li Sinan Giray: ‘’İhraç kararıyla ilgili bir tebligat ulaşmadı’’

CHP Yalova İl Kongresi öncesinde il başkan adaylığını açıklayan Sinan Giray’ın, sosyal medya paylaşımları nedeniyle partisinden 2 yıl süreyle geçici olarak ihraç edildiği haberleri gündem olmuştu. İlgili konuda beklenen açıklama kısa süre içerisinde Giray’dan geldi. Giray sözlerinde, ‘’İhraç kararıyla ilgili bir tebligat ulaşmadı’’ diye belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 14:38

CHP Yalova İl Kongresi öncesinde il başkan adaylığını açıklayan Sinan Giray'ın, sosyal medya paylaşımları nedeniyle partisinden iki yıl süreyle geçici olarak ihraç edildiği iddiaları gündeme geldi. Giray, kararın tebliği sonrası CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na başvurarak itiraz sürecini başlatacağını söylemişti. Bu gelişmelerin ardından eski il yöneticisi ve belediye meclis üyesi Sinan Giray'dan önemli bir açıklama geldi.

‘’Kesin kararı Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu verecektir’’

Giray, yaptığı açıklamada, ‘’Değerli Yalovalı hemşerilerim, 3 Eylül 2024 tarihinde, gazeteci Faruk Kırtay tarafından, CHP Yalova İl Disiplin Kurulu Başkanı Savaş Dinçer'in beyanına dayanarak, CHP'de 2024 Yerel Seçimleri'nde Yalova Belediye Başkanı aday adayı olan Sinan Giray, adaylığı sırasında sosyal medyada yaptığı paylaşımdan dolayı partiden iki yıl geçici ihraç edildi yazısı paylaşıldı. Daha sonra da tüm medya bu konuyu paylaşmaya devam etti. Benim tarafıma partiden bu ihraç kararıyla ilgili bir tebligat ulaşmamıştır. Böyle bir şey olsa bile bunun kesin kararını Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu verecektir. Sonuçlanmamış, süreci devam eden bir konuda bu türden açıklama yapmak asıl disiplin suçudur! Bu açıklamalar etik değildir! Bu tür açıklamalar ile siyaseten ön kesmek isteyenler bilsinler ki benden fazla iktidara yürüyen partimize zarar veriyorlar. Yapmış olduğum eleştirinin ana konusu Disiplin Kurulu Başkanı'nın birinci derecede yakınları olduğu için yapılacak bir oylamaya kendisinin katılması da etik değildir. Umarım bu kişiler hakkında partimizin yetkili kurulları gerekli işlemleri başlatırlar. Bu konuyla ilgili bana bir bilgi ulaştığı takdirde kamuoyuna bilgi vereceğim’’ ifadelerine yer verdi.

Giray'ın bu açıklamaları, yaşanan gerilimi ve sürecin nasıl gelişeceğini merakla bekleyenler için yeni bir boyut kazandırdı. Sinan Giray'ın ilerleyen günlerde konuyla ilgili daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Murat Can Aytemur