Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye bu hafta yatıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi vermesi ardından ikramiyenin yalnızca çalışmayan emeklilere verileceğini duyurması çalışan emekliler arasında tepkiye neden olmuştu. Ardından Erdoğan çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verileceğini duyurdu. Yıl bitmeden ikramiye müjdesi bekleyen emeklileri sevindirecek haber geldi. 5 bin lira ikramiye hafta bitmeden hesaplara yatacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 10:43

Mecliste yılın son mesaisinde 2024 bütçeleri görüşülürken aynı zamanda çalışan emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye de görüşülen konular arasındaydı. Yıl bitmeden verilmesi planlanan ikramiyeler için mecliste görüşmeler tamamlandı. Teklif yasalaşınca bu hafta sona ermeden hesaplara yatacak.

Öte yandan Meclis Genel Kurul'unda, 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin görüşülmesine hafta içi devam edilecek. Teklife göre, Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki vergi istisnası bu yıl da devam edecek. Şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırabilmeleri için verilen süre 2 yıl daha uzatılacak.

Teklifte yer alan bir diğer maddeye göre deprem bölgesinde inşaat ve yapı malzemelerini olduğundan daha yüksek fiyattan satanların cezası 10 kat artırılacak. Sosyal medyada içerik üretenlere ilişkin vergi düzenlemesinin de kapsamı genişletilecek.

Bu hafta içi mecliste yılın son grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bugün MHP ve CHP grup toplantılarında, çarşamba günü ise İyi Parti ve Saadet Partisi gruplarında liderler kürsüde konuşmalarını yapacak.

Hilal Baldemir