Büyükçekmece’den Yalova’ya İDO mu geliyor? Kararı vatandaş verecek

Büyükçekmece Belediyesi, deniz ulaşım ağını genişletme konusunda vatandaşların görüşünü almak için anket çalışması başlattı. İçinde Yalova’nın da yer aldığı yeni iskeleler anket sonuçlarına göre şekillenecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 14:13
https://www.yalovahayat.com/
Büyükçekmece önemli noktalara bağlanacak

İstanbul’un en uç noktalarından biri kabul edilen Büyükçekmece iskelesi, 2019 yılından bu yana deniz ulaşımı konusunda vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle, İDO Büyükçekmece İskelesi üzerinden yaz aylarında sağlanan ulaşım vatandaşlar için en kısa yollardan birisi durumunda. Haftanın her günü aralıksız olarak vatandaşlara hizmet sunan İDO Büyükçekmece iskelesinden sadece Bursa değil özellikle yaz aylarında rağbet gören Avşa ve Erdek gibi yerlere de deniz otobüsü sayesinde düzenli olarak ulaşım sağlanıyor. Büyükçekmece İskelesi üzerinden haftanın her günü saat 10:30 ve 19:00’da karşılıklı seferler düzenleniyor. Aynı şekilde, Bursa üzerinden de Mudanya’dan 08:30 ve 16:30 saatlerinde deniz otobüsü karşılıklı olarak hareket ediyor. Bununla yetinmeyen Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Büyükçekmece’yi önemli noktalara bağlayacak.

Yalova da dış hat seferleri arasında

Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eminönü, Bostancı, Kadıköy iç hat seferleri ve Bursa (Mudanya), Balıkesir (Bandırma), Yalova ve Çanakkale dış hat seferleriyle ilgili çalışmalara başlayan Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşların görüşünü almak için 13 soruluk anket çalışmasına başladı. Büyükçekmece Belediyesinin web adresinde yer alan formu dolduran vatandaşlar, bu hatların şekillendirilmesine katkı sağlayacak. SMS, WhatsApp, vatandaşla yüz yüze, Esenler Otobüs Terminali, IDO Yenikapı İskelesi, BUDO Sirkeci İskelesi, Bursa BUDO iskelesi, TUYAP Metrobüs Durağı ve Avcılar Metrobüs Durağında yapılan anketlerde temel soruların yanı sıra güzergâhları belirleyecek önemli sorular yer alıyor. Vatandaşlara, “Deniz ulaşımını hangi amaç için kullanmak istersiniz? Büyükçekmece’de deniz ulaşımında hangi güzergâhı kullanırsınız? Yılda kaç kez Büyükçekmece’den Bursa, Balıkesir ve İzmir yönünde gidiyorsunuz? Dış hat seferleri sizce hangi saat aralığında olmalı? Büyükçekmece’den Bursa’ya aşağıdaki seçeneklerden hangisi ile gitmeyi tercih edersiniz?” gibi sorular yönelten Büyükçekmece Belediyesi anket sonuçlarına göre ulaşım ağını genişletecek.

Serap Polat