Bugün rekor sıcaklık, yarın sağanak yağış! Yalova serinlemeye hazır ol

Meteoroloji tarafından yayınlanan son tahminlere göre geçtiğimiz haftadan bu yana yurdun bazı bölgelerinde etkisini sürdüren kuvvetli sağanak yağış önümüzdeki günlerde yine bazı şehirlerde etkili olacak. Verilere göre yurdun kuzeydoğu kesimlerinde sağanak yağış beklenirken, Yalova’da önümüzdeki 3 gün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 14:31

Yurt genelinde rekor sıcaklıkların yaşandığı haziran ve temmuz aylarında yurdun bazı bölgelerinde ise sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava tahminine göre bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli yağış kendisini gösterecek. Yarın ise Yalova’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkâri ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının ise Batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugün hissedilen sıcaklığın 35 dereceye kadar ve nem oranının ise yüzde 96’ya kadar çıkacağı Yalova’da Çarşamba günü öğleden sonra başlayacak olan sağanak yağışın aralıklı olarak Cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.