Bu reklamlardan uzak durun! Siberay’dan vatandaşlara ciddi uyarı

Son dönemlerde dijital ortamlar üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarında ciddi bir artış gözlenirken, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın sosyal medya hesabı olan SİBERAY, bu konuda önemli uyarılar yaptı. Siberay, vatandaşları sahte web siteleri, sahte mailler ve sahte SMS’ler karşısında daha dikkatli olmaya çağırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 12:28

Dijital dünyanın giderek daha teknolojik ve kontrolü kolay hale gelmesi beraberinde bazı sorunları da ortaya çıkarıyor. Artan dijital medya kullanımı ile siber suçlarda da artış gözlemleniyor.

Siber dolandırıcılık vakalarında yaşanan aşırı artıştan sonra SİBERAY tarafından yapılan paylaşımda, özellikle sosyal medya platformlarında tanıtım reklamları üzerinden yönlendirilen sitelerin sahte olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. 

Açıklamada kullanıcıların bu tür reklamlara şüpheyle yaklaşmaları ve uzak durmaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, ünlü kişiler veya tanınmış dijital medya mecralarını taklit edilerek oluşturulan sahte sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Bu tür hesaplardan yapılan sahte paylaşımların, kullanıcıları sahte web sitelerine yönlendirme ve bilgilerine erişme amacı taşıyabileceği ifade edildi.

URL ADRESLERİNİ KONTROL EDİN

SİBERAY, kullanıcıların yönlendirildikleri internet sitelerine ait URL adreslerini dikkatle kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Özellikle web sitesinin doğruluğundan emin olmadan kişisel bilgilerinizi paylaşmamanız ve kişisel kartlarınızla alışveriş yapmamanız gerektiği özellikle vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, bu sahte hesapların yönlendirdiği bağlantılarda yer alan dosya ve uygulama indirme seçeneklerine de şüpheyle yaklaşılması gerektiği belirtildi. Bu tür dosyalar, zararlı yazılımlar içerebilir ve doğrudan cihazınıza zarar verebilir. Öte yandan cihazın güvenlik bariyerini kontrol dışı bırakabilir.

Hilal Baldemir