Bu hafta Yalova daha çok kavrulacak! Sıcaklık 40 derece üzerinde hissedilecek

Bugün itibarıyla Afrika’dan gelen ikinci sıcak hava dalgasının etkili olmasıyla yurt genelinde sıcaklıklar önceki haftalara göre daha yüksek bir seviyede seyredecek. Meteoroloji’nin yeni hafta için yayınladığı tahmin raporuna göre özellikle İstanbul’da sıcaklığı 40 derece üzerinde hissedilmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 11:14

Türkiye sıcak havanın etkisiyle adeta kavrulurken Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası mevcut sıcaklığı daha yüksek seviyeye çıkardı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya ilişkin hava durumu bilgilerini paylaştı.

İSTANBUL'DA SICAKLIK 40 DERECEDE HİSSEDİLECEK

Bugün İstanbul'da bağıl nem oranı bir miktar düşecek olsa da 36 derece olan sıcaklık nem oranı nedeniyle 40 derece civarında hissedilecek.

Bursa'da poyraz etkisini kaybederken, sıcaklık 37 dereceye ulaşacak. Yalova’da sıcaklık 34 derece seviyelerine ulaşırken nem oranı ise yüzde 64 seviyelerinde olacak.

HAFTA ORTASINA DİKKAT!

Çarşamba gününden itibaren yurdun kuzey bölgelerinde yaz sağanaklarının etkili olması beklenirken, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 4-5 derece düşeceği ve bağıl nem oranındaki azalma ile birlikte bir haftadır devam eden kavurucu sıcakların hafifleyeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nin genelinde rüzgârlar orta şiddette esecek ve bağıl nem önceki günlere göre daha düşük seviyelerde olacak. Edirne ve Çanakkale'de ise sıcaklık neme bağlı olarak 40 dereceye çıkacak.

Salı gününden itibaren Marmara Bölgesi’nde yaz sağanaklarının etkili olması bekleniyor ve bu sağanaklarla birlikte hissedilen sıcaklıklarda bir nebze düşüş yaşanması öngörülüyor.

Öte yandan uzmanların bu yüksek sıcaklıklar ile ilgili genel görüşüne göre, bir miktar etkisi azalsa da aşırı sıcakların yaz sonuna kadar devam edeceği hatta sonbahar aylarında da mevsim normalleri üzerinde sıcaklar görüleceği bekleniyor.

Hilal Baldemir