BTK’dan global kesinti açıklaması: Siber saldırı kaynaklı değil

Tüm dünyada yazılım sistemleri kaynaklı yaşanan arıza nedeni ile tüm sistemlerin çökmesi ve erişimin kesilmesi ile birçok sektör ve şirkette faaliyetler durma noktasına geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda yaşanan küresel kesinti ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 12:34

Dünya çapında tarihin en büyük siber krizi yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un yazılım sisteminde yaşanan arıza, dünya çapındaki birçok sektörü etkilemeye devam ediyor.

Havalimanları, bankalar, hastaneler ve dijital platformlar gibi çok sayıda şirketin internet hizmetlerinde sorunlar yaşanırken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) kesintilere ilişkin bir açıklama geldi.

BTK: SİBER SALDIRI KAYNAKLI DEĞİL

Söz konusu sorunun küresel çapta olması, siber saldırı ve sistemlerde sızıntı endişelerine neden olmuştu. Bu duruma açıklık getiren BTK, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır.

Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır.

BTK, Türkiye'nin siber sınırlarını korumak için geliştirilen yerli ve milli ürünleriyle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ettiklerinin bilgisini de paylaştı.