Beriev Be-200 ilk görevini Yalova'da gerçekleştirdi

Türkiye tarafından orman yangınlarına müdahalede kullanılmak üzere Rusya'dan kiralanan Beriev Be-200 tipi amfibik yangın söndürme uçağı, Türkiye'deki ilk görevini Yalova’nın Armutlu ilçesinde meydana gelen orman yangınında gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 15:13

Uçak, yangının meydana geldiği alana 58 ton su bırakarak yangının söndürülmesinde etkin bir rol üstlendi. Yalova’nın Armutlu ilçesinde çıkan orman yangınında 20 hektar alan zarar görmüştü. Bu yangında bir ilk de yaşandı.

Türkiye’nin yangın söndürme çalışmalarında kullanmak üzere Rusya’dan kiraladığı Beriev Be-200 tipi uçak ilk sınavını Armutlu’daki yangında verdi. Çamlık bir alanda çıkan yangının kısa sürede yayılmaya başlaması üzerine bölgeye getirilen amfibik uçak Marmara Denizi'nden aldığı 58 ton suyla 6 sorti yaptı. Bir seferde 12 ton su alma ve atma kapasitesine sahip olan uçak, deniz, göl, gölet ve baraj gibi su kaynaklarına inerek su alabiliyor. Uçağın yüksek su atma kapasitesi, amfibi olması, yüksek intikal sürati ve gece görüş özelliği sayesinde orman yangınlarının söndürülmesinde etkin görev alması bekleniyor.