Beklenen Kabine Toplantısı yarın yapılacak! Emekli maaşlarına düzenleme ilk gündem

Kabine Toplantısının 8’incisi yarın yapılacak. Enflasyonla mücadele, emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve gençlere vergisiz cep telefonu desteği konuları toplantının öncelikli gündem maddeleri olacak. Toplantıda, iç ve dış siyasetteki gelişmeler de ele alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 11:59
https://www.yalovahayat.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın 8’incisi yarın yapılacak. 3 haftalık aranın ardından Beştepe’de toplanacak olan kabineye yine Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

8’incisi düzenlenen toplantının ana gündemi, ekonomideki gelişmeler olacak. Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Gündem maddesi emekli zammı

Toplantıda ele alınacak konuların başında emekli maaşına zam yapılması konusu yer alacak. Milyonlarca emeklinin gözü hükümetten gelecek zam haberinde. Bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3 mekanizmanın çalışmaları sürüyor.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar konusu görüşülecek

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu ise yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere aylık 10 GB ücretsiz internet ile vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği olacak. Erdoğan konuya ilişkin yetkili birimlere konuyu olgunlaştırmaya yönelik talimat vermişti. Düzenlemenin toplantıda karara bağlanması ve gençlerle paylaşılması planlanıyor.

Hilal Baldemir