Bedelli askerliğe zam darbesi! Son gün 28 Haziran

Bedelli askerlik ücreti yıllık ve 6 aylık enflasyon verilerine göre yeniden şekilleniyor. Buna göre temmuz ayında yılın ilk 6 ayına ilişkin açıklanacak olan enflasyon verilerine göre bedelli askerliğe yeniden zam yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada zamdan önce eski ücret ile askerlik yapmak isteyen kişilerin 28 Haziran’a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 10:41

Bedelli askerlik için yıllın ikinci zammı yolda. Her yıl enflasyon sonuçlarına göre 2 kez zamlanan bedelli askerliğe bu yıl ikinci zam temmuz ayında 6 aylık enflasyon verilerine göre yeniden zam yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapacak kişilere son müracaat tarihi uyarısında bulundu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, bedelli askerlik hizmeti kapsamında ödenecek olan bedel ve ek bedel tutarının, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini hatırlattı.

SON GÜN 28 HAZİRAN

Mevcut ödeme miktarı üzerinden bedelli askerlik yapmak isteyenler için son tarihin 28 Haziran olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, adayların bu tarihe kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği özellikle belirtildi.

MEMUR MAAŞINA GÖRE BELİRLENECEK

Bedelli askerlik tutarı, önceki yıllarda yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana göre değişmek üzere sabitlenmişti.

2024 yılı Temmuz ayında geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belli olacak. 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan memur maaşı zammından sonra bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak.

28 HAZİRAN’A KADAR AYNI TUTAR

28 Haziran tarihine kadar müracaat edip başvurusunu tamamlayan adaylar, 182 bin 608 lira karşılığında bedelli askerlik yapabilecek.

200 BİN LİRAYI GEÇECEK

Bedelli askerlik ücretinin temmuz ayında enflasyon oranında artmasıyla birlikte 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

Hilal Baldemir