Bayram ikramiyesinin detayları belli oldu! İşte ikramiyeden faydalanacak kişiler

Dün Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi miktarını açıklamıştı. Erdoğan bu yıl emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıkladı. Bayram ikramiyesinden kimlerin yararlanacağı ve ödeme takvimi ise bugün belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 13:11

Milyonlarca emeklinin gözü bu yıl verilecek bayram ikramiyesinin zammındaydı. Ramazan ayına kısa bir süre kala emekliler bayramda ne kadar ikramiye alacaklarını merakla bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 bin TL olan emekli ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldığını açıkladı.

Bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye yükseltecek olan teklif tasarısı dün TBMM Başkanlığı'na sunulan 8. Yargı Paketi'ne eklendi. Teklif yasalaştıktan sonra bu yıl her iki bayramda da emeklilere 3'er bin TL olmak üzere toplamda 6 bin lira ikramiye verilmiş olacak. Emekli olan herkes bayram ikramiyesi zammından yararlanabilecek.

Ayrıca en çok merak edilen sorularda yanıt buldu. Buna göre, EYT'den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren tüm emekliler de bayram ikramiyesinden faydalanacak. Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira oranında emekli ikramiyesini önce Ramazan Bayramı’nda daha sonra Kurban Bayramı’nda alacak. Bunun dışında dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar emekli ikramiyesi verilecek.

Ramazan Bayramı bu yıl 10-11- 12 Nisan tarihleri arasında olacak. Bu nedenle 9 Nisan tarihinden önce ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi bekleniyor. Kurban Bayramı ise 16-17-18- 19 Haziran tarihlerinde olacak. Bayram ikramiyesinin 15 Haziran'dan önce ödenmesi bekleniyor.

Hilal Baldemir