Bakan Tekin’den yemek ve servis ücretlerine ilişkin açıklama

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala artan servis ve yemekhane ücretleri velilerin isyan etmesine neden oldu. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 11:32
https://www.yalovahayat.com/

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, artan servis ücretleri ve yemekhane ücretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıca okullarda uygulanacak yeni yasak ve kuralları da açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada (Okullarda) “Böyle bir usul asla yok ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz” dedi.

Bakan Tekin, “Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Tekin, depremden etkilenen 11 ile ilişkin de açıklamada bulundu. Deprem bölgesindeki öğretmenlere barınma amacıyla İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinesinde 11 bin konteyner tahsis ettiklerini bildirdi.

Hilal Baldemir