Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Paralar bayram öncesi hesaplarda

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın yararlandığı ve 2022 yılında uygulanmaya başlayan Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli ailelere 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda yardım yapılıyor. Normal ödeme tarihi bayramdan sonra olan destek ödemeleri için bakanlık bir değişiklik yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin öne çekildiğini ve toplamda 4 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 14:34

Türkiye genelinde 2022 yılında başlatılan Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere 24 ay boyunca hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarına göre belirlenen farklı tutarlarda para yardımı ile aylık periyotta destek veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı’nın araya girmesi dolayısıyla önce çektiklerini açıklayarak bugün itibarıyla ödemelerin hesaplara yatırılacağını duyurdu.

"BUGÜN İTİBARIYLA 4 MİLYAR TL ÖDEME YAPACAĞIZ"

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli olarak maddi destek sağladıklarını belirten Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla önce çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu kapsamda hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapacağız" şeklinde konuştu.

"BUGÜNE KADAR 84 MİLYAR LİRALIK YARDIM YAPILDI"

Bakan Göktaş, kimseyi zoru durumda ve geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları kesintisiz bir biçimde sürdürdüklerini kaydederek, büyüyen ve gelişen Türkiye'nin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam ettiklerini belirtti. Öte yandan bu ayki ödemeyle birlikte 2022’den bugüne kadar hanelere toplam 84,3 milyar TL destek sağladıklarını kaydetti.

"AYRIM YAPMADAN ADİL HİZMET İLE ULAŞIYORUZ"

Bakanlık olarak gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarının altını çizen Bakan Göktaş, "Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Hilal Baldemir