Bakan açıkladı: Hava sıcaklıklarında düşüş beklenmiyor!

Türkiye, haziran ayının başından bu yana yurdun birçok bölgesinde sıcaklık rekorlarına imza atarak tarihin en sıcak haziran ayını yaşadı. Sıcaklıkların düşmesi beklenirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 11:33

Hava sıcaklıklarında yaşanan aşırı artışlar vatandaşlara zor günler yaşatmaya devam ediyor. Türkiye genelinde haziran ayı uzun yılların en sıcak haziran ayı olarak kayıtlara geçerek birçok günde sıcaklık rekorları kırıldı.

Vatandaşlar sıcaklıklarda azalma yaşanmasını beklerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde beklenen hava sıcaklıklarıyla ilgili X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bayramda yurdun batısında hava sıcaklıkları 5 ila 7 derece arasında düşse de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Ayrıca Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında, rüzgârın saatte 40-60 kilometre kuvvetli, yüksek kesimlerde ise saatte 60-80 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Ayrıca sıcaklıklarla birlikte Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında, rüzgârın saatte 40-60 kilometre kuvvetli, yüksek kesimlerde ise saatte 60-80 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA 'TEDBİRLİ OLUN' ÇAĞRISI

Vatandaşlara sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Bakan Mehmet Özhaseki, "Yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle; ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkabilecek herhangi bir yangın ihtimaline ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan daha dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yalova’da bugün beklenen en yüksek sıcaklık 33 derece olarak tahmine edilirken haziran ayı boyunca sıcaklığın bu seviyede devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji’nin hava tahmin raporuna göre, yurdun Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri, Denizli’nin güney, Muğla’nın iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yurdun bazı yerlerinde bugün beklenen hava durumu şu şekilde:

EDİRNE °C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

YALOVA °C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 42°C

Az bulutlu ve açık, güney kesimleri öğle saatlerinde parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 38°C

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri öğle saatlerinde parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA °C, 36°C

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 32°C

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde batısının iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 33°C

Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR °C, 35°C

Az bulutlu ve açık

KONYA °C, 32°C

Az bulutlu ve açık

ARTVİN °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 30°C

Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Hilal Baldemir