Azerbaycanlı Sanatçı Turan Manafzade Altınova’da öğrencilerle buluştu

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade Altınova’da öğrencilerle bir araya geldi. Manafzade, cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bestelediği, ‘Türkiye 100’ adlı parçayı da öğrencilerle birlikte söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 04:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 04:17
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar ve Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Piyalepaşa İlkokulu ve Ortaokulu tarafından YEGES sosyal faaliyetleri kapsamında düzenlenen söyleşiye katılarak Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade ile bir araya geldi.

Cumhuriyetimizin 100. yılı için bestelediği ‘Türkiye 100’ adlı parçası hakkında katılımcılara bilgiler veren Manafzade, parçasını öğrencilerin ve katılımcıların eşliğinde seslendirdi. Manafzade, parçanın yazılış aşaması ve amacı hakkında da bilgiler vererek, "Bu eser Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin ortak duygusunu temsil ediyor. Deprem acısı yaşanıyorken paylaşmayı uygun bulmadığım için, 19 Nisan'da sosyal medya hesaplarımdan piyanolu versiyonunu paylaştım. Çok benimsendi ve çok sevildi. Eserin hissettirdiği coşku, bir sevgi seline dönüştü. Hatta insanlar ısrarla söz yazmamı da isteyince sözlerini özenle hazırlayıp müziğime ekledim” dedi.

Kültürel diplomasinin insanlar arasında birlik beraberliği sağladığına dikkat çeken Manafzade, Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi için bestelediği ‘Azerbaycanım’ ve ‘Yükseliş’ gibi ‘Türkiye 100’ eserini de yurt içi ve dışı konserlerinde icra edeceğini belirtti.

Manafzade, bestenin Türk halkı tarafından sevilmesi ve ilgi görmesinden çok memnun olduğunu dile getirdi. Eserin orkestrasyonunu kendisi gibi piyanist ağabeyi Abuzer Manafzade ile yaptıklarını anlatan Turan Manafzade, "Bestemi ilk yayınladığım günden bu yana, eserin önemli projelerde kullanımıyla ilgili teklifler almak beni çok mutlu etti. Bu eserin orkestra ve korolu halini yapmam gerektiğini, tümü müzisyenlerden oluşan ailem ve çok sevdiğim bir orkestra şefi arkadaşım bana ısrarla hatırlattı. Yakın zamanda Kazakistan seferim sonrası Bakü'de bulunduğum sırada Azerbaycan Gençler Fondu ile başlattığımız ve Türkiye'mize armağan edeceğimiz 'Türkiye 100' klip çalışmamızı da tamamladık. Bugün Yalova’mızın adı gibi altın ilçesi Altınova’da öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelmekten ve bu parçayı onlarla birlikte söylemekten de son derece mutlu oldum. Bana bu imkanı veren Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de teşekkür ederim” diye konuştu.

Söyleşi sonrasında katılımı ve verdiği değerli bilgiler için Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Manafzade'ye çiçek sunarak teşekkür etti.