ATM’lerde bir değişiklik daha! Para çekerken o belge istenecek

Son dönemlerde yaşanan dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek için bankalar ek önlemler almaya devam ediyor. Bankalar, güvenlik sistemlerini güçlendirecek yeni adımlar atarak ATM işlemlerini daha güvenilir hale getirmek için yeni bir adım attı. Artık ATM'den para çekerken ek güvenlik önlemleri devreye girecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 11:33

ATM’ler dolandırıcıların en sık kullandığı dolandırma araçlarından biri. Birçok bankacılık işleminin hızlı ve kolay şekilde yapıldığı ATM’ler için yeni bir dönem daha başlıyor. Kullanıcılar, ATM’ler sayesinde 7/24 erişim avantajı ile para çekme, hesap bakiyesi sorgulama ve para transferi, kart borcu ödeme gibi işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Şehir hayatının yoğun temposunda, her köşe başında yer alan ATM’ler sayesinde bankacılık işlemleri zahmetsiz ve zamandan tasarruf sağlar bir hale geldi. Fakat bu kolaylıkların yanında şifre güvenliği, gasp ve kapkaç, dolandırıcılık gibi riskler de vatandaşların çok sık karşısına çıkabiliyor.

Bu nedenle bankalar, son dönemlerde artan riskler için ATM’lerde güvenliği artırmak için harekete geçti. Yeni güvenlik önlemleriyle, ATM işlemleri daha güvenilir hale getirilecek.

PARA ÇEKERKEN O BELGE İSTENECEK

Birçok banka, yaşanan son güvenlik sıkıntılarından sonra müşterilerini ATM kullanımı sırasında yaşanabilecek risklere karşı korumak adına özel sigorta paketleri geliştirdi.

Bu yeni sigorta paketleri, ATM çevresinde gerçekleşen gasp ve kapkaç olaylarının yanı sıra, kart kopyalama gibi dolandırıcılık girişimlerinin de önüne geçmeye yönelik olacak.

Sigorta ürünleri, yalnızca fiziksel saldırılara karşı değil, kimlik güvenliğini de sağlamayı hedefleyecek. Kimlik bilgilerinin çalınması veya kaybolması durumunda dolandırıcılık işlemleri bu sigorta kapsamına dahil edilerek müşteriler güvence altına alınacak.

Öte yandan bankalar, sadece kendi kartlarını değil, müşterilerin sahip olduğu diğer tüm banka kartlarını da bu sigorta kapsamına dahil ediyor.

Yeni güvenlik önlemleri ve uygulamalarla birlikte, ATM’den para çekerken ek güvenlik önlemi olarak belirli belgelerin de işlem yaparken yanınızda bulunması gerekecek.

Hilal Baldemir