Atakent’ten bir ilk daha! Evde Bakım Hizmetleri Birimi tanıtıldı

Yalova Özel Atakent Hastanesi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odasında Evde Bakım Hizmetleri Biriminin Lansmanını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 09:18
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da bir ilki daha hayata geçiren Özel Atakent Hastanesinin Evde Bakım Hizmetleri birimi faaliyete geçti. Hastaneye gitme imkânı olmayan vatandaşların 444 16 77 numaralı çağrı merkezini arayarak 7 gün 24 saat yararlanabildiği evde sağlık hizmetleri biriminin tanıtım toplantısı Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya: Özel Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömürcan Akkurt, Yalova Özel Atakent Hastanesi Başhekimi Medikal Direktör Dr. Bilgin Yurdakul, Yalova Özel Atakent Hastanesi Genel Müdürü Hasan Topal, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Karakuş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, hastane çalışanları ve davetliler katıldı.

Özel hastaneler dahilinde ilk evde bakım hizmetleri birimi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Özel Atakent Hastanesi Başhekimi Medikal Direktör Bilgin Yurdakul, Atakent Orhangazi Cerrahi Tıp Merkezi, Atakent Gemlik Tıp Merkezi ve Kocaeli Özel Atakent Cihan Hastanesi ile atılım ve büyümesine devam eden Atakent Sağlık Gurubu’nun, sağlık alanında yenilikçi ve öncü çalışmalarına devam etiğini vurguladı. Yenilikçi çalışmalarının son örneği olarak Yalova’da özel hastaneler dahilinde ilk evde bakım hizmetleri birimini faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Yurdakul, “Hastaneye gelemeyecek vatandaşlara evde verilebilecek her türlü sağlık hizmetlerini kaliteli ve profesyonel bir şekilde sunmak amaçlarımız arasındadır. Sağlığımızın gülümseyen yüzü Atakent, beklentilerinizi daha da yükseltmeye devam etmek için tüm gücü ve imkanlarıyla bundan sonra da çalışmalarına devam edecektir” dedi.

“Sağlık, köklerini fark eden insanların tarih yazdığı sahnedir”

Ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Karakuş, Yalova’nın eğitim düzeyi yüksek yaşlı nüfusa sahip olduğunu belirterek, evde sağlık hizmetlerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Evde sağlık ekibinin farkındalığının ve yaklaşımının farklı olması gerektiğine dikkat çeken Karakuş, “İnşallah Atakent bu ruhla bugüne kadar ayakta kalmış. Bundan sonra da evde sağlık hizmetleriyle bu ruhla icra edeceğini düşünüyorum. Çünkü sağlık sadece tek yönlü değildir. Sağlık, köklerini fark eden insanların tarih yazdığı sahnedir. Biz hekimler tarihi ve coğrafyayı çok iyi bilen insanlarız. Yaşlılar bizim tarihimiz. Yaşlıların vücudu bizim coğrafyamız. Biz onlara bakarak geleceğimiz inşa edecek bir gurubuz.” şeklinde konuştu.

7 gün 24 saat esasına göre hizmet

Konuşmalardan sonra Özel Atakent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Muaz Bayram Evde Sağlık Hizmetleri hakkında bilgi verdi. Evde Bakım Hizmetleri biriminin profesyonel kadrosuyla 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verdiğini aktaran Bayram, “Evde Bakım Hizmetlerimiz uzman hekim veya pretisyen hekim tarafından muayene, PEG bakımı ve değişimi, EKG, IM/IV Enjeksiyon, serum takılması, nazogastrik sonda takılması ve değişimi, mesane sondası takılması ve değişimi, büyük/orta yara pansumanı, trakeostomi bakımı değişimi, katater bakımları, yatak içi vücut temizliği, lohusa anne ve bebek bakımı ve bebek banyosudur.” şeklinde bilgi verdi.

Serap Polat