Asgari ücrette son toplantı bugün! Erdoğan tarafları Beştepe’ye davet etti! Karar açıklanacak

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret zammına ilişkin ilk toplantı 11 Aralık’ta yapılmıştı ve taraflar ekonomik durum hakkında görüşmüştü. Ardından 18 Aralık’ta ikinci toplantı yapılmış ve taraflar çalışmalarını sunmuştu ve toplantı üçüncü oturuma bırakılmıştı. Yılın bitmesine 4 gün kalmışken milyonlar asgari ücret kararını bekliyor. Son toplantı bugün Beştepe’de yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 11:54

Doğrudan 7 milyon kişi etkileyen fakat dolaylı olarak tüm ülkenin ekonomisini etkileyen asgari ücrette son düzlüğe gelindi. Aralık ayı içerisinde yapılan 2 toplantının ardından bugün son ve karar toplantısı yapılacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yılın son kabine toplantısını yapması da bekleniyor.

Bugün asgari ücrette üçüncü toplantının yapılması beklenirken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün işçi-işveren-hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun diğer üyeleri ile yapılacak olan toplantı saat 16.30'da gerçekleşecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 yılı asgari ücret miktarını açıklaması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün konuya ilişkin çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan açıklamasında, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz. Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor.

Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip, açıklayacağız.”

Bakan Işıkhan, temmuzda ikinci bir toplantı yapılmayacağını söyledi. Işıkhan, "İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor." açıklaması yapmıştı.

Hilal Baldemir