Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, Sahil Güvenlik Teşkilatını tebrik etti

Sahil Güvenlik Armutlu Kolluk Destek Tim Komutanı SG. Gv. Asb. Çvş. Kemal Karaçakıl, Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 01:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 01:20
https://www.yalovahayat.com/

1982 yılında kurulan Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1 Ocak 1985 itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kadro ve kuruluşu içerisinde ülkenin bütün sahillerinde, iç sularında, liman ve körfezlerinde, kara sularında, münhasır ekonomik bölgesi ile ulusal ve uluslararası hukuk kuralları uyarınca faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Armutlu sahillerinde yürütülen çalışmaları aktardı

Personel ihtiyacının karşılanması ve görev etkinliğinin artırılması amacıyla 18 Haziran 2003'te kabul edilen ve 24 Haziran 2003'te Resmi Gazete'de yayımlanan "Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu" ve "Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu"nda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanunla, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, deniz sınıfından ayrılarak müstakil bir yapıya kavuşturuldu. Bu değişikliğin ardından Sahil Güvenlik Komutanlığının kuruluş yıl dönümü, 18 Haziran'da kutlanmaya başlandı. Bu yıl 42’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Sahil Güvenlik Teşkilatı, ilerde valileri, ilçelerde ise kaymakamları ziyaret ederek, denizlerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda Sahil Güvenlik Armutlu Kolluk Destek Tim Komutanı SG. Gv. Asb. Çvş. Kemal Karaçakıl ve beraberindeki Armutlu Kolluk Destek Tim Komutanlığı Teşkilatı mensupları, Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın’ı makamında ziyaret ederek, Armutlu sahillerinde yürütülen denetim ve güvenlik çalışmalarını aktardı. Ziyaretleri için Sahil güvenlik Teşkilatına teşekkür eden Kaymakam Aydın, “Mavi Vatan’ımızın bekçileri olan Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 42’nci kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” dedi.

Serap Polat